Heb je al goede voornemens? Is eentje daarvan investeren in de gezondheid van je woning? Zorg dan samen met ons voor een droge, stralende woning die dit komende jaar in het oog zal springen en je buren jaloers zal maken.

Geef toe: een mooie verpakking doet toch veel… Wil jij volgend jaar uitpakken met een gloednieuwe gevel? Dan is er goed nieuws! Een professionele gevelreiniging zorgt voor een propere gevel die er als nieuw uitziet!

Je terras en ook je buitenmuren kunnen door de weersomstandigheden een doffe, groene kleur krijgen. Gelukkig kun je dit probleem snel professioneel laten aanpakken door ontmossing. Daarna is het enige dat in de toekomst nog groen zal uitslaan het gezicht van je buurman als hij een jaloerse blik werpt op je schijnbaar gloednieuwe terras, oprit of gevel. 

De wintermaanden komen eraan dus veel mensen houden hun energiefacturen strak in de gaten! Maar als je ondanks je alerte houding toch een hogere rekening krijgt, is er iets mis. Energie besparen is een kunst, maar als je inspanningen niets uithalen, zit er misschien een structureel probleem onder de oppervlakte. 

Een terras is een gezellige plaats om te zitten tijdens de zomer. Maar nu komen de meer donkere maanden er weer aan. Hoe zorg je er nu voor dat je terras een blikvanger blijft, ook tijdens de wintermaanden?

Elke oprit krijgt het zwaar te verduren! Na verloop van tijd zul je altijd vlekken krijgen en moet je je oprit reinigen. Maar hoe doe je dat nu en wanneer? En wat doe je met bijvoorbeeld hardnekkige olievlekken?

Schimmels in huis zijn enorm schadelijk voor je woning en je gezondheid. Eens de schimmels goed verspreid zijn in je woning, zetten ze zich vast op je meubilair. En laat schimmels verwijderen van meubilair nu net een grote uitdaging zijn, zelfs voor ervaren schoonmakers. We geven je graag enkele tips mee om je lievelingsmeubels te redden!

Wil je je woning verkopen en kamp je met een vochtprobleem? Dan kun je zorgen voor een lapmiddel of een duurzame oplossing. Of misschien ben je van plan het probleem gewoon te verdoezelen? Eerlijk duurt nog altijd het langst! Het permanent aanpakken van je vochtproblemen levert je enkel maar voordelen op. En als je toch bang bent voor de investering, dan kun je wellicht steun krijgen van de Vlaamse Overheid.

Kaleien is als gevelbekleding niet voor niets zo populair. Er zijn talloze voordelen aan het laten plaatsen van deze afwerkingslaag. Ze geeft extra bescherming tegen vocht, is tijdloos en elegant. Kalei past bij elke stijl van woning en komt in diverse kleuren. Gevelbekleding uit kalei verstopt de onderliggende structuur niet volledig en zorgt ervoor dat je buitenmuur kan blijven ademen.

Heb je nog weerstand tegen een investering in mechanische ventilatie? Dan ken je vast nog niet alle voordelen! Niet alleen zul je aanzienlijk minder doktersrekeningen krijgen, je zult ook erg besparen op je energiefactuur! Doordat je goed voor je woning zorgt, stijgt die ook in waarde. Deze investering op korte termijn zorgt dus voor een heleboel besparingen op lange termijn…

Wanneer de buitentemperatuur hoger ligt dan onze lichaamstemperatuur weten we met onszelf geen blijf. In Vlaanderen zijn we niet gewend om te gaan met een hittegolf. We verzinnen allerlei trucjes om de koelte te bewaren of kilte te creëren. Maar werkt ons ventilatiesysteem eigenlijk tegen de hitte? Zijn we nu eigenlijk iets met die warmterecuperatie tijdens hete zomerdagen? Enkele tips om de hete dagen te overleven…

Een waterlek is vaak heel klein en kan soms jarenlang verborgen blijven maar kan op lange termijn wel grote gevolgen hebben zoals vochtproblemen , schimmels of zelfs verzakkingen. Om een lek op te sporen gebruik je verschillende methodes en dure meetinstrumenten. Zo bepaal je de exacte locatie en grootte van je lek. Maar wat kun je dan wel al zelf doen in afwachting van een professionele vochtanalyse of lekdetectie?

Je muren schoonmaken: je moet er maar zin in hebben. Maar je buitenmuren, dat is een ander paar mouwen dan je binnenmuren. Dat is iets dat je hooguit jaarlijks een keer doet, bij voorkeur bij mooi weer. Omdat je buitenmuren constant onder verschillende weersinvloeden staan, is je gevel helemaal proper krijgen niet altijd even gemakkelijk. We geven je alvast enkele tips!

Heb je regelmatig gezondheidsklachten, ook in de lente of zomer? Misschien denk je wel aan hooikoorts dan? Maar wat als je probleem nooit helemaal weggaat. Misschien heb je alle middeltjes al geprobeerd en geraak je maar niet verlost van je klachten. Dan heb je misschien de oorzaak van je problemen nog niet helemaal aangepakt. Heb je wel al eens aan schimmels gedacht?

Lig je bij warm weer niet wakker van schimmels? Misschien is dat wel onterecht, zeker als je niet op het juiste moment en op de correcte manier verlucht. Gelukkig geven we je hier enkele tips!

Wat is een vochtverdrijver, vochtvreter, vochtvanger, vochtverdelger? En op welke manier verschilt het van een luchtontvochtiger of ventilatiesysteem? Wat is nu het verschil eigenlijk? En welke van die begrippen lost nu echt efficiënt je vochtprobleem op? We geven je graag een woordje uitleg!

In de zonneschijn staat je gevel extra in de kijker! Tijd voor een nieuwe gevel, onderhoud of reiniging dus! Heb je al aan crepi gedacht en zijn talloze voordelen? We zetten ze voor jou even op een rijtje…

Wat gezelligheid betreft, gaat er niets boven een houten vloer. Het is wel delicaat en vraagt het om veel onderhoud. Om vocht in het hout te vermijden, moet je de luchtvochtigheid in het oog houden…

De voordelen van een ventilatiesysteem even op een rijtje zetten, is niet zo gemakkelijk. Er bestaan immers verschillende soorten systemen die elk op een andere manier functioneren. Ze zijn ook niet allemaal geschikt voor elke ruimte of situatie. En ze hebben allemaal hun specifieke sterktes. Lees meer over de voordelen per type systeem.

Condensatie wordt vaak niet of te laat erkend als vochtprobleem. Dat komt omdat het op zich een natuurlijk proces is. Waterdamp condenseert nu eenmaal op koudere oppervlakken. Dus condensatie in huis is op zich niet alarmerend. Wanneer je voor voldoende verluchting zorgt achteraf, zal de condens op ramen en muren snel weer opdrogen. Maar wat als dat niet gebeurt? Hoe weet je nu of je condensatie onschuldig is of niet?

Deze foto werd écht op een immowebsite gepubliceerd! Boredpanda schreef er ook nog eens grappige commentaren bij. Maar grappig is zo’n situatie niet, eerder een ware nachtmerrie. Maak van je nachtmerrie een droom en leer hoe je schade door schimmels kunt beperken, vermijden en permanent kunt aanpakken!

De bekende renovatiepremie werd vervangen door de vernieuwde overkoepelende renovatiepremie. De oude premie is momenteel uitdovend. Natuurlijk hangen aan de nieuwe regeling ook een aantal voorwaarden vast. Wil je onder deze nieuwe voorwaarden renovatiepremie 2 aanvragen? Dan zetten we even voor jou op een rijtje waarmee je rekening moet houden…

De vorst van de laatste dagen doet je buitengevel geen goed. Uiteenlopende weersomstandigheden hebben hun impact op de buitenkant van je woning. Ook zaken als roet, uitlaatgassen UV-stralen en mossen kunnen je gevel na verloop van tijd ernstig bevuilen. Een vuile gevel zal gemakkelijker vocht vasthouden. Maar soms is je gevel schoonmaken met zuiver water niet voldoende. Dan moet je andere methoden gebruiken of professionals inschakelen. Wat kun je nu wel of niet zelf doen?

Er bestaan verschillende soorten gevelreiniging, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor jouw gevel. De juiste gevelreinigingsmethode hangt af van het soort vuil waarmee je gevel te maken heeft. Maar ook het materiaal waaruit je gevel vervaardigd is, speelt een grote rol! We zetten de verschillende methodes alvast even voor jou op een rijtje…

‘Heeft mijn huis ventilatie nodig?’ Dat is een vraag die onze experts vaak te horen krijgen. Eerst en vooral is het belangrijk na te gaan wat je met deze vraag bedoelt. Vraag je je af of elke woning (natuurlijke) ventilatie nodig heeft of mechanische ventilatie? Hier krijg je een uitgebreid antwoord op al je ventilatievragen.

We willen allemaal energiekosten besparen tijdens de winter. Maar de wintermaanden vormen net een grote uitdaging daarvoor. We willen ons toch niet constant moeten behelpen met dikke truien en dekentjes en angstvallig die verwarming af laten staan. Hoe hou je het nu aangenaam warm in huis terwijl je toch voor voldoende ventilatie zorgt én dat zonder al te veel energie te verliezen?

Een degelijke luchtkwaliteit nastreven begint bij een goede luchtcirculatie. In deze koude wintermaanden zetten we de verwarming graag wat hoger en houden we onze ramen toe. Maar wist je dat je binnenlucht meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht als er niet genoeg circulatie is?

Een schimmelgeur in huis is vaak een duidelijke indicatie van een vergevorderd vochtprobleem. Hoewel muffe geuren in huis vaak voorkomen, wordt er zelden efficiënt op gereageerd. De geur is immers maar een gevolg van een ongekende oorzaak. En zolang men de oorzaak niet met zekerheid kent, kan het probleem niet permanent worden aangepakt. Daarom is een grondige en professionele vochtbestrijding enorm belangrijk!

Gezonde binnenlucht is heel veel waard! Je gezondheidstoestand hangt voor een groot deel samen met de kwaliteit van de lucht die je inademt. Het spreekt vanzelf dat de lucht in huis, waar je dagelijks in leeft, slaapt, eet, werkt, van onberispelijke kwaliteit moet zijn. Ventileren speelt een belangrijke rol in het zuiveren van je binnenlucht. Maar hoe zorg je voor een gezond binnenklimaat als je geen ventilatiesysteem hebt?

Een woning verluchten is essentieel! Dat deden ze in grootmoeders tijd ook al! De binnenlucht van je woning wordt immers constant vervuild door een heleboel verschillende factoren. Verluchten is belangrijk maar eenvoudig, zowel mét als zonder ventilatiesysteem. Maar het vraagt telkens wel om een andere aanpak.

De verwarming staat in de meeste woningen al weeral volop aan. De zomer is officieel voorbij. Het wordt een pak frisser buiten en liefst van al willen we die kilte ook buiten houden. Maar als het buiten koud is en binnen lekker warm kun je last krijgen van condensvorming. Met deze tips kun je de vorming van condens vermijden.

Vind je condens op dubbel glas vreemd? Nochtans komt het regelmatig voor. Eigenlijk is het zelfs heel logisch dat condens op dubbel of driedubbel glas voorkomt. Woon je in een iets oudere woning? Heb je net renovatiewerken uitgevoerd om de isolatiewaarde van je huis te verbeteren? Dan heb je vast een ventilatieprobleem!

Er komt steeds meer aandacht voor de luchtkwaliteit in onze straten. Maar wist u dat het in veel Vlaamse woningen met de binnenlucht ook triest gesteld is? Hoe voorkomt u dat uw huis uw gezondheid kan schaden? Ontdek hoe problemen kunnen ontstaan en hoe u deze kan bestrijden.

Condensatie in huis is vaak een chronisch probleem. Weet wat het met je woonst en gezondheid doet. Ontdek hoe je condens in huis permanent op kan lossen.

Weet als huurder wat je rechten en je plichten zijn wanneer er zich vochtproblemen in een huurwoning voordoen. Een vochtexpert helpt je op de goede weg.

Vochtproblemen: beter voorkomen dan genezen. Ontdek 3 preventieve maatregelen die lonen om in uw huis te treffen. Verklein uw kans op vochtproblemen en alle bijhorende ongemakken.

Vocht in huis is een probleem die u strafpunten in het systeem van de Vlaamse Wooncode op kan leveren. Laat het niet tot sancties komen. Ontdek wat u kan doen.

1 van de verwachte vastgoedtrends dit jaar is de toenemende populariteit van huizen die pal aan het water grenzen. Aangezien dit waterfront development in de lift zit, geeft Dryhouse u enkele tips mee die woningen met dit soort blootstelling aan water beschermen tegen ongewenst vocht in huis.

Vocht in huis is schadelijk en bederft de warme sfeer van de feestdagen. Weet u hoe dit probleem snel en doeltreffend laat oplossen.

Welke vochtproblemen lost Dryhouse vochtbestrijding het meeste op? Ontdek onze top 3 vocht in huis!

Dryhouse bestaat 8 jaar en dat moet gevierd worden! Doe snel mee aan onze wedstrijd en maak kans op mooie prijzen.

Ontdek hoe je kan besparen door te kiezen voor goede en slimme vochtbestrijding. Je krijgt een droog, gezond huis én vermijdt onnodige kosten als resultaat.

Een juiste balans van isolatie en ventilatie helpt om vochtproblemen en gezondheidsklachten te voorkomen tijdens de wintermaanden.

Vocht in huis? Maak deze zomer korte metten met vocht in je woning. Enkele tips van een ervaren vochtbestrijder ter motivatie.

Advies om zonder vochtproblemen de zomermaanden door te komen. Ontdek onze praktische tips zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Grijp tijdig in bij een vochtprobleem. Met deze tips leer je verschillende vochtproblemen beter herkennen.

Ben jij al klaar voor de Renovatiedag 2017? Hét inspiratiemoment om uw huis te transformeren en te beschermen. Mis onze praktische tips niet.

Woon je in het Vlaams Gewest en kriebelen de plannen voor een prachtige nieuwbouw of een grondige renovatie? Houdt er dan rekening mee dat sinds vorig jaar een ventilatiesysteem verplicht is in nieuwbouw of bij een grote woningrenovatie. Wie dit aan zijn laars lapt, mag zich aan een boete van het Vlaams Energieagentschap verwachten. Vlaanderen

Wat doet de aanwezigheid van schimmel in huis precies met je lichaam? Ontdek de 4 manieren waarop zwarte schimmel je gezondheid beïnvloedt.

Ontdek de wetenswaardige veranderingen in premies voor vochtbestrijding in 2017.

Zelfs op korte termijn zorgt doorslaand vocht voor een aantal zichtbare problemen: verf komt los en hout kan verrotten. Er ontstaan natte plekken, die op hun beurt weer een broeihaard zijn voor schimmels. Die schimmels zijn heel onwenselijk. Ze verspreiden sporen die in de lucht van de kamers blijven hangen. De sporen zorgen voor een

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top