Bescherming tegen vocht voor huizen aan het water

waterfront huizen


Een van de verwachte vastgoedtrends dit jaar is de toenemende populariteit van huizen die pal aan het water grenzen. Aangezien dit waterfront development in de lift zit, geven we u enkele tips mee die woningen met dit soort blootstelling aan water beschermen tegen ongewenst vocht in huis. Weet waar u op moet letten. Vermijd vochtproblemen door insijpeling of absorptie voordat u uw intrek neemt.

Kelderdichting en voorkomen van opstijgend vocht

vocht in muur oplossen, vochtige woning, schimmelbestrijding in huis, opstijgend vocht in huis, vochtbestrijding nodigBescherming van de fundering van een woning die aan het water grenst is essentieel. Verstevigde kelderdichting helpt deze ruimte weerstand bieden aan het aangrenzende water. Ondergrondse metselwerken zoals kelders, kruipkelders of ondergrondse garages dienen altijd tegen vocht beschermd te worden, dit is nog noodzakelijker in gebieden met een hoog grondwaterpeil. Efficiënte bescherming tegen zowel vochtinfiltratie of -insijpeling als opstijgend vocht is zeker voor woningen aan de waterkant absoluut noodzakelijk. Vooral de buitenkant van de funderingsmuren die in direct contact met de grond moeten tegen deze vormen van vochtindringing beschermd worden. Bij nieuwbouw kan vochtinfiltratie – onder normale omstandigheden – worden tegengehouden door bijvoorbeeld de aanbreng van vochtwerende cementering.

Hydrofuge bescherming buitenmuren

Wie een net opgeleverd project koopt, mag hopen op waterdichte nieuwbouw. Betreft het een gerenoveerd pand aan het water? Controleer dan of – naast de fundering – ook de buitenmuren nog beschermd zijn. Gevels kunnen extra bescherming tegen regendoorslag goed gebruiken. Is dit niet het geval? Dan is een hydrofuge coating aan orde van de dag om uw woning te beschermen tegen slagregen en andere extreme weersinvloeden.

Vermoeden van een vochtprobleem? Reken op professionele vochtbestrijding

Het is niet omdat u een pand aan het water koopt, dat u last wil hebben van vocht in huis. Dat geeft enkel overlast, schade en mogelijk gezondheidsproblemen. Neem steeds het zekere voor het onzekere en vraag een expert in vochtbestrijding vrijblijvend om advies. Dryhouse geeft graag antwoord op uw vragen.

SHARE