Energie besparen? Problemen aanpakken!


De wintermaanden komen eraan dus veel mensen houden hun energiefacturen strak in de gaten! Tijdens die koude, donkere dagen zetten we de verwarming al eens sneller op en gaan we gemakkelijk elektrisch bijverwarmen. Maar als je ondanks je alerte houding ten opzichte van je energieverbruik een hogere rekening krijgt, is er vast iets mis. Energie besparen is een kunst, maar als al je inspanningen op dat vlak niets uithalen, zit er misschien een structureel probleem onder de oppervlakte. 

Verborgen vochtproblemen?

Een vochtprobleem in huis zorgt niet alleen voor schade aan je constructie of nare schimmels. Vochtige lucht warmt ook een stuk moeilijker op. Dus een hoger energieverbruik zou kunnen wijzen op een vocht-, condensatie– of ventilatieprobleem. Een hoge luchtvochtigheid kun je vermijden door voor voldoende ventilatie te zorgen. Nieuwe woningen zijn vaak standaard al uitgerust met geavanceerde ventilatiesystemen. Maar in oudere woningen is goed ventileren vaak een uitdaging. Als er dan ook nog eens verborgen vochtproblemen zijn, schiet de algemene luchtvochtigheid in huis meteen de hoogte in. Gelukkig kun je ook in verouderde woningen een ventilatiesysteem installeren.

Met mechanische ventilatie heb je minder kans op vochtproblemen dan met natuurlijke ventilatie. Een aantal vochtproblemen zoals condensatie worden er zelfs permanent mee opgelost. Zo’n toestel voert immers vervuilde lucht af en verse lucht aan. Dit zorgt voor een stabiele luchtvochtigheid. Zuivere lucht inademen is goed voor je gezondheid en bespaart dus een hoop doktersrekeningen. Maar ook je energierekening zal een pak lager zijn met gezonde, niet al te vochtige lucht. Dit soort lucht kost je verwarmingsinstallatie namelijk veel minder moeite om op te warmen. Je kunt dus energie besparen door je vochtproblemen aan te pakken.

Problemen met je isolatie?

Isolatieproblemen zoals slijtage van je isolatiemateriaal of het ontbreken daarvan, kan voor ernstige problemen zorgen. Niet alleen is energieverlies een naar gevolg daarvan. In elke woning krijg je daar wel in meerdere of mindere mate mee te maken. Maar dergelijke problemen kunnen koudebruggen veroorzaken die op hun beurt voor condensatie en schimmels kunnen zorgen. Doordat warme lucht van nature ‘stijgt’ en koude lucht ‘valt’ kun je ook interne luchtstromen krijgen in huis. Problemen met je isolatie kan men meten. Je kunt zelfs visueel in kaart laten brengen waar je woning precies ‘warmte lekt’. Energie besparen doe je dus best met goed geplaatste, intacte isolatie.

Geld besparen, vocht aanpakken

Energie besparen én geld met Dryhouse!

Gooi jij onwetend geld in het water? Wil jij graag energie besparen deze winter in plaats van het door kieren en gaten naar buiten te laten stromen? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een gratis analyse. Want het juiste probleem detecteren, is al een grote stap op weg naar een permanente oplossing. Laat ons je helpen en neem vandaag nog contact op!
Last EntriesVraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top