Energiekosten besparen door te investeren in ventilatie


Ondanks de ongelofelijke resultaten met ventilatiesystemen, bieden veel mensen nog steeds weerstand tegen deze oplossing. Ze vinden het sop de kool niet waard en denken dat mechanische ventilatie een investering is die ze nooit zullen terugverdienen. Het tegendeel is waar! Alleen wie al investeerde in een ventilatiesysteem kan echt meespreken van de talloze voordelen van deze aankoop. En dan denken velen nog niet in de eerste plaats aan hun gezondheid en die van hun woning. Vaak is het eerste bezwaar de kosten van zo’n toestel. Nochtans zal ventilatie in huis net zorgen voor een enorme besparing op lange termijn! Wil je energiekosten besparen? Laat je dan zeker eerst informeren door experts over de besparingsmogelijkheden van ventilatiesystemen.

Lagere verwarmingskosten

renovatiekosten besparen - renovatiepremieWist je dat vochtige lucht moeilijker verwarmt? Veel mensen kampen met vocht-, ventilatie- en condensatieproblemen zonder het zelf te weten. Deze problemen zorgen voor een constante hoge luchtvochtigheid in huis. Je kunt ze nochtans gemakkelijk verhelpen met de installatie van een ventilatiesysteem. Mechanische ventilatie zorgt ervoor dat oude, vervuilde lucht wordt afgevoerd en nieuwe, verse lucht wordt aangevoerd. Hierbij wordt de luchtvochtigheid dus ook automatisch geregeld. Vooral bij balansventilatie heb je 100% garantie op een gezonde, gebalanceerde vochtigheidsgraad in huis. Gezonde lucht die niet te vochtig is, warmt gemakkelijker op. Bijgevolg zal je verwarmingsinstallatie minder moeite moeten doen om je woning te verwarmen. En dit resulteert dan weer in een lagere energierekening. Wil je je energiefactuur naar beneden krijgen? Dan is degelijke ventilatie misschien wel het antwoord!

Warmterecuperatie

Een D-systeem met balansventilatie is het enige systeem dat zowel de aanvoer als de afvoer van lucht mechanisch regelt. Bij dit type is het mogelijk om een toestel aan te schaffen met warmterecuperatie. Dit wil zeggen dat bij het afvoeren van vervuilde lucht de warmte van die lucht wordt gerecupereerd. Het ventilatiesysteem type D zal deze warmte dan opnieuw gebruiken om vers aangevoerde lucht weer op te warmen. Dit bespaart op termijn enorm veel verwarmingskosten. Alweer een manier waarop ventilatie zorgt voor lagere energiefacturen dus! Mechanisch ventileren bezorgt je geen constante kosten, maar verlaagt je kosten op langere termijn.

Verkopen of verhuren?

Natuurlijk is een gezonde woning veel waard! Dat zullen ook je kopers of huurders beamen. Met een duurzaam ventilatiesysteem zorg je er dus voor dat je huis in waarde stijgt! Je kunt je huurprijs gemakkelijk verhogen en natuurlijk ook je verkoopprijs. Bespreek het gerust eens met je immokantoor. Die zullen het belang van degelijke ventilatie in een woning alleen maar bevestigen…

Premies, leningen en verlaagde btw

bedrag renovatiepremieDe overheid moedigt het investeren in ventilatiesystemen aan. Ze zijn namelijk goed voor de gezondheid van je gezin en woning. Algemene premies worden niet langer uitgereikt maar er zijn nog een aantal gemeentelijke en stedelijke premies. Hiervoor kun je best eens raad vragen in je plaatselijke gemeentehuis of stadhuis. Wie weet kun je de kosten wel verlagen met steun van je lokale bestuur. Bovendien is het ook mogelijk om aanspraak te maken op een verlaagd btw-tarief van 6% bij de installatie van ventilatie in de badkamer. Hiervoor moet je de werken wel laten uitvoeren door een erkend aannemer. Onze vakmensen zullen je met plezier informeren over de mogelijke steunmaatregelen. Omdat het laten plaatsen van een ventilatiesysteem C of D een energiebesparende maatregel is, kun je ook een energielening aangaan voor deze investering.

Mechanische ventilatie duur?

Zo zie je maar… Mechanische ventilatie hoeft lang niet duur te zijn. Er zijn verschillende modellen en merken beschikbaar. Bovendien helpen we je graag de meest prijsvriendelijke oplossing zoeken voor jouw specifieke woonomstandigheden. En dan zijn er nog een boel steunmaatregelen en bespaar je op je energiefactuur in de toekomst. Of je nu een nieuwbouw zet of aan het renoveren bent… Een ventilatiesysteem is een echte meerwaarde! Dat zul je merken aan je doktersrekeningen én energiefacturen! Meer weten? Neem dan gerust contact op met een van onze experten.
Last EntriesVraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top