Voor je gevel crepi als afwerking? Een goede keuze!


Er komen zonnige dagen aan. Met de zon op je woning gericht, komt ze extra in de kijker te staan. Het is het ultieme moment om je vensters nog eens een beurt te geven. Want vuile ramen vallen nu extra op. Dat geldt ook voor je gevel! Vooral als het een lichte gevel is, zal vuil of slijtage beter zichtbaar zijn. Staat een nieuwe gevel al lang op je verlanglijstje? Overweeg dan misschien voor je gevel crepi als afwerking. Dat biedt talloze voordelen. Crepi of sierpleister is niet alleen duurzaam en elegant. Het beschermt je gevel ook! Bovendien kun je een afwerking in crepi perfect combineren met na-isolatie.

Voor je gevel crepi kiezen, biedt talloze voordelen…

Mooie afwerking

Crepi zorgt voor een egale, elegante afwerking van je woning. Het is een relatief eenvoudige manier om je woning er meteen een pak mooier te doen uitzien. Bovendien is crepi tijdloos en past het bij elke bouwstijl. Of je nu een moderne of meer landelijke woning hebt, crepi is een verzorgde oplossing voor elke woonst. Geloof je ons niet? Vraag dan gerust naar enkele voorbeelden.

Combinatie met isolatie

crepi plaatsen: resultaat, crepi gevelbekledingCrepi is gemakkelijk te combineren met na-isolatie. Eerst gaan experts je gevel grondig reinigen. Zo geraak je alvast van de mogelijke aanslag van mossen en algen vanaf. Eventuele gebreken of beschadigingen aan het metselwerk worden hersteld. Daarna brengen ze een isolatielaag aan met behulp van isolatieplaten. Het voordeel daarvan is dat deze geen ruimte in de woonst in beslag nemen. Over deze isolatie komt dan een damp-open, waterwerende laag van cementering. Een bewapeningsnet moet tenslotte extra stevigheid bieden aan het geheel. Dan pas brengen ze het eigenlijke pleisterwerk aan in de vorm van crepi. Je kunt zelf een bepaalde structuur of kleur kiezen die bij je woning past.

Energiebesparend

Zeker in combinatie met buitengevelisolatie is crepi enorm energiebesparend. Het is een van de meest effectieve manieren om te isoleren. Dus je energiefactuur zal allicht dalen! Bijgevolg zal de EPC-score van je woning gunstiger uitvallen. Dit is dan weer interessant voor de mogelijke verkoop- of verhuurprijs van je woonst.

Beschermd tegen vocht

Met crepi zijn je muren meteen beschermd tegen vocht. Op je gevel crepi aanbrengen zorgt ervoor dat water voortaan afgestoten zal worden. Het beschermt je gevel, in tegenstelling tot oude vormen van gevelbekleding. Die zullen vaak wel nog vocht absorberen. Crepi is dus ook een gunstige keuze voor de algemene staat van je woning.

Enorm veel keuze

crepi gevel, crepi plaatsen, gevelrenovatie crepi, gevelbepleistering, gevelbezetting, crepi prijsIn crepi bestaat een gigantische waaier aan kleuren, wel meer dan 800! De typische witte crepi is dus lang niet het einde van het verhaal. Je kunt nog alle kanten uit en je gevel laten bekleden volgens je eigen smaak. Sommige tinten zijn wel wat meer of minder geschikt bij hoge temperatuurschommelingen. Heel donkere kleuren nemen doorgaans veel warmte op en zijn daardoor soms minder geschikt in combinatie met isolatie. Felle zon kan er ook voor zorgen dat de kleurintensiteit van je crepi vermindert. Laat je daarom best adviseren door een expert en naam contact op.

Relatief goedkoop

Maar de vraag die iedereen zich stelt bij verbouwingen of renovatie is: ‘Wat kost dat grapje?’. Wel, dat valt best nog mee in vergelijking met veel andere vormen van gevelbekleding. Op je gevel crepi laten plaatsen is niet voor niks zo populair de laatste jaren. Voor veel gezinnen is het erg betaalbaar. Als je je ook nog eens vrijblijvend laat adviseren door een professional, ben je zeker dat je geen teleurstellingen of beschadigingen oploopt. Contacteer ons gerust vandaag nog voor een gratis offerte.

Professioneel reinigen

‘Teleurstellingen of beschadigingen’, zeg je? Ja. Vooral de lichte crepi kan er na jaren een beetje grauw beginnen uitzien. En zelf reinigen is dan een delicate zaak. Gelukkig zijn wij gespecialiseerd in het reinigen van crepi. Je hoeft het ook niet jaarlijks te laten doen en het is zeer budgetvriendelijk. Indien nodig kunnen we crepi ook herstellen. En je kunt er ook altijd voor kiezen om je crepi van een laagje verf te voorzien. Dat is weer wat extra bescherming. Maar ook hier is het raadzaam om advies in te winnen van ervaringsdeskundigen, zoals het team van Dryhouse. Verf is niet goedkoop en je goed laten informeren, bespaart je vaak veel tijd en kosten achteraf.

Meer weten? Contacteer ons voor meer informatie, een vrijblijvende afspraak of gratis offerte.
Last EntriesVraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top