Is de lucht in uw woning schoon genoeg?

gezonde binnenlucht


Goede lucht binnenhuis is niet vanzelfsprekend

kamer verluchtenEr komt steeds meer aandacht voor de luchtkwaliteit in onze straten. Maar wist u dat het in veel Vlaamse woningen met de binnenlucht ook triest gesteld is? Hoe voorkomt u dat uw huis uw gezondheid kan schaden? Ontdek hoe problemen kunnen ontstaan en hoe u deze kan bestrijden.

Problemen ontstaan o.a. wanneer men niet goed ventileert in luchtdichte gebouwen. In zo’n geval stapelt de concentratie aan schadelijke stoffen binnenhuis zich sneller op dan in de buitenlucht. Puur een raam kort openzetten is onvoldoende, omdat dit slechts korte tijd de binnenlucht ververst. Uw huis moet eigenlijk constant van verse lucht voorzien worden. Vanuit die nood zijn ventilatiesystemen in het leven geroepen.

Ook vochtproblemen gedijen goed in een onvoldoende geventileerd binnenklimaat. Het gebrek aan luchtcirculatie gecombineerd met te hoge luchtvochtigheid kan condensatie en schimmelgroei veroorzaken. Goede ventilatie speelt in iedere woning – maar zeker in goed geïsoleerde nieuwbouw – een belangrijke rol om de woonst gezond te houden voor de bewoners.

Vocht in huis kan verschillende oorzaken hebben

vochtigheidsgraad in huis, condensatie, vocht uit huis krijgen, vocht in de muren oorzaken, luchtcirculatiesysteem in huis nodigNatuurlijk is een gebrek aan ventilatie niet de enige factor die vocht in huis kan veroorzaken. U kan ook last hebben van grondwater dat de kelder insijpelt, optrekkend vocht of regendoorslag. Wie een gezonde, vochtvrije woning wil garanderen, raadpleegt best een ervaren vochtbestrijder.

Met onze ruime ervaring informeren we u over de beste aanpak van vochtproblemen en energiezuinige manieren voor een optimale luchtkwaliteit in huis. Vragen over keuze en onderhoud van ventilatiesystemen? We helpen u graag om goed geïnformeerde keuzes te maken.

Waarborg uw gezondheid

Er loopt al jaren onderzoek naar mogelijke verbanden tussen leven in een ongezond huis en gezondheidsklachten die eruit voorkomen. Hoewel er geen absolute cijfers bestaan, duiken gevallen van mensen die kampen met langdurige, soms chronische klachten en leven in een zeer ongezond huis regelmatig op.

Neem geen risico’s met uw gezondheid. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts en maak van uw woning een gezonde plaats om te wonen.  Een eenvoudige ingreep kan u veel klachten en kosten op lange termijn besparen. Een droog, schimmelvrij huis met een optimale luchtcirculatie is zeker een stap in de goede richting.

SHARE