Last van gezondheidsklachten? Al aan schimmels gedacht?


Heb je regelmatig gezondheidsklachten, ook in de lente of zomer? Misschien denk je wel aan hooikoorts dan? Maar wat als je probleem nooit helemaal weggaat. Misschien heb je alle middeltjes al geprobeerd en geraak je maar niet verlost van je klachten. Dan heb je misschien de oorzaak van je problemen nog niet helemaal aangepakt. Heb je wel al eens aan schimmels gedacht?

De verborgen oorzaak van je gezondheidsklachten…

gevolgen schimmel in huis, zwarte schimmel schaadt gezondheid, vocht in huis gezondheidsklachtenIn onze jaren ervaring als vochtbestrijders, kwamen we vaak in contact met mensen die onverklaarbare of langdurige gezondheidsklachten hadden. Vaak kwam in dat geval als een duivel uit een doosje schimmel aan de oppervlakte. Soms zaten deze netwerken van kleine organismen verstopt achter een kast, behang, een valse wand, plint of andere constructie. Ook op de achterwanden van meubels of stof van stoelen, gordijnen of kledij komt schimmel vaak voor. Veel klanten weten niet dat ze met schimmelgroei te maken hebben. Het zit vaak goed verstopt. Maar schimmels zijn verwant aan de paddenstoel. Ze laten miniscule sporen achter in de lucht, die we inademen. Deze sporen zijn enorm schadelijk voor onze gezondheid.

Je kunt schimmels op verschillende plaatsen aantreffen en in verschillende kleuren. Witte schimmels zijn bekend. Je vindt deze soort soms terug op fruit dat te lang in de mand of koelkast heeft gelegen. Zwarte schimmel komt dan weer vaak op binnenmuren voor. Schimmels vervuilen de plaats waar ze zich hechten en laten vaak vlekken achter die niet gemakkelijk te verwijderen zijn. In vochtige omgevingen verspreidt schimmel zich sneller. Ze laten een muffe geur achter in de ruimte. Sommige schimmels laten sporen na die enorm giftig zijn. Ze zijn soms rechtstreeks verantwoordelijk voor gezondheidsklachten. Bovendien zijn ze extra gevaarlijk voor zwangere vrouwen, ouderlingen en baby’s. Ook mensen die al ziek zijn of die al een verzwakt of minder ontwikkeld immuunsysteem hebben, moeten extra opletten met schimmels.

Typische kwaaltjes als gevolg van schimmel in huis

Luchtwegen

De luchtwegen worden typisch vaak door schimmelsporen aangetast. Zeker mensen die al last hebben van een chronische of allergische hoest, of andere ademhalingsproblemen, kunnen nog meer last gaan krijgen. In een aantal gevallen kunnen schimmels zelfs astma of gelijkaardige aandoeningen veroorzaken. Als je luchtwegen constant geïrriteerd geraken of je heb veel ontstekingen van de luchtwegen, moet je misschien eens op onderzoek door je woning. Misschien huizen er wel ongenode organismen…

Allergieën

Aangezien schimmelsporen onzichtbaar zijn en heel erg klein, veroorzaken ze vaak een allergische reactie bij allergiegevoelige mensen. Deze reactie kan zich overal aan het lichaam voordoen. Ze kan zich uiten in hooikoortsachtige symptomen maar ook in huiduitslag of andere typische kenmerken van allergie. Het is zelfs goed mogelijk dat je een allergie hebt voor een of meerdere schimmeltypes. Ook als je veel last hebt van jeuk en schimmels aan je lichaam, heeft dit wel eens verband met de aanwezigheid van schimmelsporen in huis.

Neus, keel en oorinfecties

Misschien heb je een aangeboren gevoeligheid voor neus-, keel- en oorinfecties. Maar het zou ook kunnen dat je al jaren veel tijd doorbrengt in een gebouw aangetast door schimmels. Het is alleszins de moeite waard om het eens na te gaan. Blijvend snotteren, niezen, hoesten, een kloppende pijn in je keel of oren, het kunnen allemaal alarmsignalen zijn. Zeker als de klachten vaag en mild zijn of regelmatig terugkomen, kan het geen kwaad om eens op schimmeljacht te gaan.

Mondproblemen

Schimmelsporen adem je in, dus het is logisch dat de gevolgen zich vaak in de mond situeren. Er bestaan een aantal mondschimmels die kunnen voorkomen. Maar je kunt ook last krijgen van pijn in de mondholte of jeuk. Er kunnen ontstekingen aan het verhemelte ontstaan, al dan niet met pijnlijke uitstulpingen. Er zijn alleszins een heleboel mondklachten die verband kunnen houden met de aanwezigheid van schimmels. Wanneer extra vitaminen, je tanden eens extra poetsen of een sterk mondspoelmiddel niet baten en je klachten keren vaak terug, ga je best eens langs de dokter.

Huidaandoeningen

Je poriën vangen heel wat stof en vervuiling van buitenaf op. Ga maar eens af en toe met een wattenschijfje met ontsmettingsalcohol over je huid. Je zult ervan versteld staan hoe vuil dat witte wattenschijfje plots is. Achteraf moet je je huid wel weer goed hydrateren. Maar met schimmelsporen is het dus niet anders. Ze zetten zich vast op je huid en kunnen voor allerlei irritaties en reacties van de huid zorgen. Jeuk, roodheid en andere klachten hou je best goed in de gaten. Zeker als je niet meteen een oorzaak kunt vinden, ligt een verborgen familie schimmels misschien wel aan de basis…

schimmel verwijderen, schimmel in hoek, zwarte schimmel, schimmelsporen, schimmel pleisterwerk nieuwbouw

Is er een dokter in de zaal?

Met al deze kwaaltjes ga je natuurlijk in de eerste plaats naar je huisarts of een gepaste specialist. Maar het is wel de moeite waard om te vermelden dat je last hebt van schimmels als dat het geval is. En natuurlijk kan medicatie verlichting bieden maar het neemt in dat geval de oorzaak niet weg. Zorg dus ook zeker voor een schimmelloze woning!

Dokter Dryhouse

Met schimmels moet je sowieso zo snel mogelijk permanent afrekenen. Daarvoor heb je een expert in vochtbestrijding nodig. Want schimmels gedijen bijna altijd daar waar een vochtproblemen zijn. Alleen iemand met jaren ervaring kan het ene vochtprobleem van het andere onderscheiden, en de ene schimmel van de andere. Enkel een juiste diagnose rekent compleet en voorgoed met je probleem af. Schimmels kunnen immers erg hardnekkig zijn. Ze komen vaak na een aantal maanden gewoon terug, als het onderliggende vochtprobleem niet wordt opgelost. Dryhouse kan je deze expertise en ervaring bieden. Wij geven je dan ook de garantie dat je vochtprobleem en de bijhorende schimmelaangroei nooit meer terugkomen.

Wil jij graag een gratis diagnose van dokter Dryhouse? Neem dan snel contact op.
Last EntriesVraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top