Goede vochtbestrijding helpt je besparen

energiebesparing stookkosten door vochtbestrijding


Vocht in huis verlaagt energie-efficiëntie woningen

Wanneer je last hebt van vocht in huis, zoals problemen met opstijgend vocht, dan jaagt dit je energiekosten omhoog. Het kost namelijk een veel meer energie om een vochtig vertrek op te warmen. Naast de verminderde energie-efficiëntie, verlaagt een aanhoudend probleem met vocht in huis bovendien de waarde van de woning. Daarnaast is het slecht voor je gezondheid om in een huis met vochtige muren te wonen:

  • een stijging van klachten aan de luchtwegen
  • opspelende reumatiek en
  • verheviging van allergieën

zijn enkele gezondheidsklachten van mensen die langdurig met vocht in huis leven. Daarom stellen we hier manieren van vochtbestrijding voor die zowel kunnen bijdragen aan energiebesparing als een gezondere leefomgeving.

Geld terug via premies opstijgend vocht bestrijden

opstijgend vocht in huis, vochtbestrijding nodigSommige mensen vrezen voor de kosten van goede vochtbestrijding. Echter zal een betrouwbare vochtbestrijder je nooit meer dan een eerlijke prijs aanrekenen. Daarnaast bestaan er verschillende premies om je uit de geldnood te helpen. Heb je te maken hebt met opstijgend vocht of andere vochtproblemen in je woning? Dan kun je in aanmerking komen voor premies vochtbestrijding. Deze financiële maatregelen geven je een deel van de gemaakte kosten vochtbestrijding terug, mits je aan alle voorwaarden voldoet. Mogelijke premies die u kan gebruiken om een deel van de gemaakte kosten vochtbestrijding terug te vragen zijn de Renovatiepremie en de Verbeteringspremie. Beide premies dekken het bestrijden van opstijgend vocht ofwel via injectie ofwel door te muren te onderkappen en vochtschermen te plaatsen. Controleer altijd of je aan de voorwaarden voldoet om voor deze of aanvullende financiële maatregelen in aanmerking te komen.

Energiezuinig ventilatiesysteem tegen condensatievocht

Een constant geventileerd huis zorgt voor een optimaal gezonde woonomgeving zonder condensatieproblemen die je het elven zuur kunnen maken. Men heeft al eens bedenkingen bij het idee van een apparaat dat dag en nacht werkt. Juist daarom zijn er energiezuinige en vraaggestuurde modellen van ventilatiesysteem op de markt gebracht. Zo behoudt de woning een optimale luchtcirculatie terwijl het ventilatiesysteem enkel hard werkt wanneer dat nodig is (bijvoorbeeld na het koken of douchen.)

Vochtbestrijding met zekerheid van vakmanschap

Voor al deze en andere vochtproblemen is het belangrijk een ervaren vochtbestrijder in te schakelen waar je op kan bouwen. Alleen via degelijke vochtbestrijding wordt het vocht in huis doeltreffend behandeld en hoef je niet te vrezen voor langgerekte kosten van vochtschade, hoge energierekeningen, eventuele medische kosten, enzovoorts. Kies je voor de beste vochtbestrijding, dan kies je voor een huis droog, gezond huis. Je kiest er daarnaast meteen ook voor om allerhande onnodige kosten te vermijden. Dat is nog eens slim bekeken.

SHARE