Ontmossing: een heel nieuw gezicht!


Tijdens de kille wintermaanden snak je misschien naar wat groen. Maar daar horen mossen en algen vast niet bij. Nochtans kan je terras al snel gaan lijden onder je afwezigheid en groen gaan uitslaan. En ook je buitenmuren kunnen door de weersomstandigheden een doffe, groene kleur krijgen. Gelukkig kun je dit probleem snel professioneel laten aanpakken door ontmossing. En zo is het enige dat in de toekomst nog groen zal uitslaan het gezicht van je buurman als hij een jaloerse blik werpt op je schijnbaar gloednieuwe terras, oprit of gevel. 

Investeren in een nieuw terras, nieuwe oprit of gevel?

Je zou denken dat een gevel, terras of oprit erg duurzaam zijn. Het aanleggen of bouwen ervan hangt immers samen met een fiks kostenplaatje. Toch zien veel mensen na enkele jaren al hardnekkige vervuiling ontstaan! En dat ligt zeker niet altijd aan de kwaliteit van het materiaal. Onze woning en alles dat erbij hoort staat onder constante invloed van luchtvervuiling en weersomstandigheden. En we hebben nu eenmaal niet al die invloeden en omstandigheden onder controle. Is het dan al tijd om te investeren in nieuw materiaal? Gelukkig is dat niet onmiddellijk nodig. Er zijn verschillende professionele manieren om gevels, terrassen en opritten te reinigen.

Ontmossing: je gevel, oprit of terras in het nieuw!

Een professioneel ontmossingsbedrijf zoals Dryhouse kan ervoor zorgen dat je een resultaat bereikt dat een nieuwe staat benadert. Bij een gevel is het bijvoorbeeld mogelijk om naast het reinigen of de ontmossing ook te zorgen voor herstellingen van kleine gebreken of schade door de weersomstandigheden. Tenslotte is het ook mogelijk om een coating aan te brengen op je gevel die deze in de toekomst beschermt tegen verse schade en vuil. Die kan zich door deze coating namelijk niet meer hechten. Zo lijkt je gevel weer zo goed als nieuw! Nog een voordeel is dat zo’n hydrofuge coating er wel nog voor zorgt dat je gevel blijft ademen. En dat is dan weer een must om je woning gezond te houden en te behoeden voor vochtproblemen.

 

Gevel reinigen of laten reinigen?

Je kunt perfect met een hogedrukreiniger je gevel zelf gaan aanpakken. Maar niet elk soort gevel verdraagt elke behandeling én niet elke behandeling is efficiënt tegen elk soort vervuiling. Moet je zacht of chemisch gaan reinigen? En welk product schaf je het beste aan en hoeveel? Een expert kan rekening houden met dit soort vragen en blijvende schade aan je woning vermijden. Bovendien hangt een gevelreiniging door een vakman altijd samen met de mogelijkheid tot gevelherstelling en het aanbrengen van een extra beschermlaag. Vaak is het inschakelen van een professional dus eigenlijk een manier om geld te besparen en blijvende schade aan je woning te vermijden. Ben jij een echte handige Harry en wil je het toch zelf proberen? Aarzel dan niet om ons te contacteren voor vrijblijvend advies.
Last EntriesVraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top