3 vernieuwingen in premies vochtbestrijding anno 2017

premies vochtbestrijding


Een nieuw jaar brengt nieuwe premies, nieuwe voorwaarden en nieuwe subsidiebedragen op het vlak van vochtbestrijding. We naderen met rasse schreden de klimaat finishlijn van 2020 en dat is merkbaar in het premielandschap dat dit jaar extra inzet op energiebesparing. U kan goed geïnformeerd de strijd met vocht aangaan en meteen op uw energierekening besparen, als u op de hoogte bent van de mogelijkheden voor een tegemoetkoming. De Renovatiepremie en Verbeteringspremie blijven als financieel hulpmiddel tegen vochtbestrijding in grote lijnen ongewijzigd. Daarom bekijken we hier drie nieuwe premies van dichterbij.

Vaarwel combinatiepremie, hier is uw opvolger

De combinatiepremie wordt vervangen door de nieuwe totaalrenovatiebonus. Deze bonus is een tegemoetkoming van 1250 tot 4750 euro voor minstens drie tot zeven energiebesparende aanpassingen in uw huis over een periode van 5 jaar. Heeft u een appartement? Dan bedraagt deze bonus slechts de helft van deze bedragen, aangezien de kleinere ruimte minder uitgebreide maatregelen betekent. Binnen het kader van vochtbestrijding is een van de werken die hiervoor in aanmerking komt de installatie van een ventilatiesysteem type D. Meer info over de voorwaarden en aanvraagprocedure van deze bonus is beschikbaar op vlaanderen.be.

Ook aan het bezuinigen, buurman?

In dezelfde trend maar dan op grotere schaal is de burenpremie in het leven geroepen voor projectbegeleiders. Deze premie spoort hen aan via een collectief project van minstens tien woningen uit dezelfde straat of gemeente te investeren in een van de energiebesparende maatregelen van de totaalrenovatiebonus.

Extra isolatielaagje er tegenaan

Ook nieuw op het toneel is aparte premie gericht op aannemers voor de na-isolatie aan de binnenkant van buitenmuren. Deze premie komt neer op 15 euro per vierkante meter, mits tijdens de werken aan alle voorwaarden voldaan wordt.

Kortom hoe meer je investeert in maatregelen die je stookkosten zullen verlagen, hoe meer je daarvoor terugkrijgt. Let telkens goed op alle voorwaarden als je dit soort maatregelen in je huis wil toepassen.

SHARE