Renovatie kriebels? Zondag is de Renovatiedag 2017

huis renovatie


Daarom ga je naar de Renovatiedag

Aanstaande zondag is het weer zover: de jaarlijkse Renovatiedag staat voor de deur. Dé dag waarop je in elke Vlaamse provincie tal van inspirerende renovatieprojecten kan gaan bezoeken om inspiratie op te doen voor je eigen woning of gepland project. Architecten doen samen met de bewoners het verloop van de te bezichtigen renovatieprojecten uit de doeken. Zo kan je meteen allerlei praktische informatie over de do’s en don’ts van het renoveren te weten komen. Wil je zelf aan de slag? Kom niet voor onaangename verrassingen te staan. Leer hier hoe je ambitie en haalbaarheid op elkaar afstemt. We houden daarbij ook rekening met je budget.

Praktische tips voor bezoekers

Dit openhuizenevenement is geheel gratis voor alle bezoekers, maar je moet je wél vooraf registeren. Dit is van belang omdat sommige projecten enkel na het maken van een afspraak te bezoeken zijn. De deelnemende huizen zijn slechts beschikbaar voor het publiek tussen 13:00u en 18:00u. Stel dus best van tevoren een lijst samen van de projecten die je absoluut wil bezoeken.

Renoveren en in een keer je huis vochtvrij maken

Onze overheid spoort steeds meer aan op energiezuinige woningen. Isolatie, verwarming en ventilatie zijn daarom hot topics die expertise vragen om naar behoren uit te (laten) voeren. Daarnaast is het zo dat een huis met vochtproblemen energie vreet. Veel mensen kiezen ervoor om drastische maatregelen op vlak van vochtbestrijding te combineren met een woningrenovatie. Denk aan een hydrofuge vochtwering op de gevel plaatsen na een gevelrenovatie, alsnog een ventilatiesysteem integreren tijdens overige verbouwingswerken, of het onderkappen van je woning tegen opstijgend vocht combineren met een gevolgde, vernieuwde inrichting. Heb je inspiratie opgedaan tijdens de Renovatiedag, maar zit je nog met vragen over vochtbestrijding? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op.

Voor de geïnteresseerden: vind alle praktische info en nuttige tips over de Renovatiedag 2017 op een rijtje

SHARE