Hoe schade door schimmel beperken?


Misschien heb je via je sociale media het hilarische artikel van Boredpanda voorbij zien komen? In dat Engelstalige artikel worden 30 vréselijke foto’s die écht door makelaars werden gepubliceerd van grappige commentaar voorzien. Nummer 30 zie je hier bovenaan. Je kunt dan wel lachen met het feit dat deze foto de selectie heeft gehaald die op een immowebsite werd getoond. Maar uiteindelijk is een dergelijke situatie voor de bewoners geen lachertje. Voor veel huurders is een schimmelprobleem vechten tegen de bierkaai. En als de oorzaak een structureel probleem is en de huisbaas wil er niets aan doen, dan is het begrijpelijk dat je wilt opgeven… Schade door schimmel kun je gelukkig beperken, vermijden en permanent bestrijden!

Schade door schimmel vermijden

Ernstige schade zoals op de foto kun je heel moeilijk ongedaan maken. Eerst en vooral kun je schade door schimmel vermijden. Dat doe je door het vochtprobleem op te lossen dat in veel gevallen aan de oorzaak ligt. Als experten in vochtbestrijding krijgen we regelmatig te maken met klanten die te laat aan de alarmbel trekken. Dit zorgt voor allerlei hardnekkige en gevaarlijke gevolgen. Niet alleen betekent schimmel een agressieve aanval op je gezondheid maar het zorgt ook voor permanente schade aan je woning. Voorkomen is dan beter dan genezen! Dus vanaf het moment dat je vermoedt dat er een vochtprobleem is in je woning, kun je best een professional inschakelen. Bij Dryhouse komen we op vraag zelfs gratis een diagnose uitvoeren.

Ventileren en verluchten is bovendien erg belangrijk! Ook bij leegstand is het belangrijk om toch af en toe eens te verluchten. Sowieso is regelmatig verluchten en zorgen voor voldoende ventilatie een must! Onze ervaring leert ons dat investeren in een degelijk ventilatiesysteem nog steeds te beste manier is om te garanderen dat je nooit schimmelproblemen krijgt! Er is bovendien zo veel keuze dat er voor elke situatie en elk budget wel een degelijk en betaalbaar ventilatiesysteem bestaat. Neem gerust contact op voor meer info.

Ook zonder ventilatiesyteem kun je al voor een gezonde luchtcirculatie zorgen in je woning. Er zijn dus opties genoeg om situaties zoals in de foto te vermijden!

Schade door schimmel beperken?

Kun je schade door schimmel beperken? Natuurlijk kan dat!

Als je te laat bent om de gevolgen van schimmel te vermijden, kun je ze nog steeds beperken. Tot je een permanente oplossing gevonden hebt, is het verstandig om de manifesterende schimmels steeds meteen te (laten) verwijderen. Dat is iets wat de bewoners van de woning waarin de foto werd getrokken, duidelijk niet (op tijd) hebben gedaan. De meeste schimmelsoorten zijn enorm schadelijk voor de gezondheid! Vooral de zwarte schimmel die je op de foto ziet, is erg gevaarlijk. Schimmels laten sporen los in je woning die je gaat inademen. Het is te vergelijken met de sporen van paddenstoelen. Deze miniscule sporen zetten zich vast op je longen en luchtwegen met een hele waaier aan gezondheidsklachten als gevolg. Schimmels moet je dus altijd meteen verwijderen!

Hoe schimmels verwijderen?

Schimmels verwijderen kun je gerust zelf doen, als de toestand nog te overzien is. Er zijn goede producten te vinden in de supermarkt, zoals die van HG. Maar ook keukenmiddeltjes zoals javel of azijn kunnen al veel doen. Zorg er wel voor dat je schimmelwerende producten altijd énkel combineert met water. Door ze te combineren met andere (chemische schoonmaak)producten kunnen er gevaarlijke gassen ontstaan.

De situatie in de foto moet je écht aan professionals overlaten! Zeker wanneer er ouderlingen of kinderen in je woning aanwezig zijn of zwangere vrouwen, maak je je best uit de voeten tijdens de schimmelbestrijding. Als expert in vochtbestrijding beschikken wij over de juiste kledij en kunnen we rekening houden met de juiste veiligheidsmaatregelen.

Permanent schimmelvrij!

Op welke manier je schimmels ook laat verwijderen, dit is geen permanente oplossing! Schade door schimmel is nog steeds goed mogelijk als de schimmels terugkeren. En dat doen ze normaal gezien altijd als er een vochtprobleem onder de oppervlakte zit. Daar moet je dus zeker van zijn. Je laat dus best een expert in vochtbestrijding zoeken naar de onderliggende oorzaak van je schimmelprobleem. Bij Dryhouse voeren we regelmatig gratis diagnoses uit om de situatie goed in te schatten. Op basis daarvan doen we aan aantal voorstellen die je probleem permanent zullen verhelpen. Je kunt dan vrijblijvend kiezen om met ons in zee te gaan. Alleszins ben je na de behandeling verzekerd van een schimmelvrije, gezonde woonst. Dan kun je even de nachtmerrie van de bovenste foto vergeten en dromen over een situatie geïnspireerd door onderstaande foto…

gezonde, schimmelvrije woning
Last EntriesVraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top