Schimmelgeur: een domper op de gezelligheid

schimmelgeur aanpakken


Een schimmelgeur in huis is vaak een duidelijke indicatie van een vergevorderd vochtprobleem. Hoewel muffe geuren in huis vaak voorkomen, wordt er zelden efficiënt op gereageerd. De geur is immers maar een gevolg van een ongekende oorzaak. En zolang men de oorzaak niet met zekerheid kent, kan het probleem niet permanent worden aangepakt. Daarom is een grondige en professionele vochtbestrijding enorm belangrijk!

Een luchtverfrisser tegen de schimmelgeur

Veel mensen grijpen naar de luchtverfrisser wanneer ze een vochtige geur constateren in huis. Nochtans is een schimmelgeur vaak een indicatie dat er iets ernstigers aan de hand is. Dit kan ook flink nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid. Een grondige analyse van het probleem en professionele vochtbestrijding zijn de beste manier om voorgoed met het probleem af te rekenen. Luchtverfrissers verdoezelen de geur alleen maar een beetje. De ramen open zetten kan ook eventjes voor verluchting zorgen en de geur verminderen. Maar uiteindelijk wijst schimmelgeur logischerwijze op de aanwezigheid van schimmels. De geur zal pas verdwijnen nadat de schimmels verwijderd zijn. Een luchtverfrisser gebruiken is dus maar een lapmiddeltje dat niets doet aan de oorzaak van het probleem. Met een luchtverfrisser op de schimmelvlekken spuiten is al helemaal geen goed idee!

Schimmels zelf verwijderen

Je kunt schimmels zelf eenvoudig verwijderen met een paar rubberen handschoenen en een javeloplossing. Er zijn ook enkele duurdere middeltjes in de handel om af te rekenen met schimmels. Maar als er een vochtprobleem aan de oorsprong van de schimmelvorming zit, haalt dit slechts iets uit op korte termijn. De schimmels zullen sowieso terugkomen zolang het vochtprobleem blijft. Zeker als de schimmels zich al eens aan je meubilair hebben gehecht, komen ze gemakkelijk terug. Afhankelijk van de aard van je vochtprobleem, is er een andere permanente oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van opstijgend vocht. Wanneer opeengehoopt grondwater in je muren trekt, kan dat bijvoorbeeld liggen aan het ontbreken van een waterkering of het slecht plaatsen daarvan. Een vochtexpert kan de oorzaak met zekerheid constateren en efficiënt aanpakken.

Schimmelgeur: let op voor je gezondheid!

Een bedompte, muffe schimmelgeur in huis aanpakken mag je zeker niet uitstellen. De aanwezigheid van schimmels is immers een aanval op je gezondheid en die van je huisgenoten. Schimmelsporen kunnen een heleboel gezondheidsklachten veroorzaken. Keelpijn, allergieën, vermoeidheid, hoofdpijn, problemen met de luchtwegen, … Het kunnen allemaal indicaties zijn dat er zich schadelijke schimmels in de ruimte bevinden. Het spreekt vanzelf dat je daar zo snel mogelijk volledig komaf mee wilt maken. Snel actie ondernemen is dus erg belangrijk! Een professionele vochtbestrijder kan precies onderzoeken waar het probleem ligt. Zo kan hij een optimale, permanente oplossing voorstellen. Heb je bijvoorbeeld een condensprobleem in je woning? Dan is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar een manier om de lucht constant te ventileren. De juiste oplossing zal er niet alleen voor zorgen dat je woning frisser ruikt, je zult ook heel wat besparen op dokterskosten.

gezondheid

Zoek je vrijblijvend professioneel advies om schimmelgeur in huis snel en efficiënt te bestrijden? Neem dan vandaag nog contact op en reken voorgoed af met dit probleem!

 

 

 

 

SHARE