Vocht in kelder bestrijden of verdoezelen?


Misschien wil je je woning verkopen en heb je last van vocht in de kelder. Dan reken je daar best 100% mee af voor je potentiële kopers uitnodigt. Vaak komen er na de aankoop van een woning lijken uit de kast vallen: een ware nachtmerrie voor de kopers. Welke verkoper wil dit op zijn kerfstok hebben? Bovendien is een goede makelaar of potentiële koper getraind in het opsporen van potentiële vochtproblemen. Dus de kans dat je hiermee weggeraakt, wordt als maar kleiner. Zie je toch op tegen deze investering, vergeet dan niet dat je kunt rekenen op een aantal premies voor het bestrijden van vochtproblemen. En natuurlijk kun je open kaart spelen met je potentiële kopers, want eerlijk duurt het langst!
Nog steeds niet overtuigd? We zetten even die zaken op een rij die je vochtprobleem zullen verraden.

Begin bij het fundament: vocht in kelder bestrijden

Kelders geven meestal als eerste een heel goede indicatie van de vochthuishouding van je woning. Een slimme potentiële koper gaat dan ook kritisch zijn ogen en oren de kost geven in je kelder. Staat er geen kelderpomp in een hoekje? Hoor je ergens water druppelen? Een pientere bezoeker kun je niet om de tuin leiden. Snel even het probleem verdoezelen, zal je niet in dank worden afgenomen en je geloofwaardigheid doen ‘kelderen’. Laat dus best een expert permanent je probleem bestrijden. Op termijn zal dit enkel voordelen brengen: en snellere verkoop, meer vertrouwen, een hogere verkoopprijs, maar biedingen, …

Meubilair voor vocht in kelder of woning

schimmel op meubilair Een slimme potentiële koper zal af en toe een blik werpen onder of achter het aanwezige meubilair tijdens een bezichtiging. Achter meubelstukken is namelijk weinig luchtcirculatie en daar gaan schimmels zich maar al te graag nestelen. Snel een kastje voor een gigantische zwarte schimmelvlek schuiven zal je dus niet veel helpen om je woning te verkopen. En uiteindelijk hoef je ook geen getrainde speurhond mee te brengen om duidelijk een schimmelgeur te ontwaren. Schimmels en vochtplekken aan het zicht onttrekken, is dus zeker geen langetermijnoplossing.

Op zoek naar zwarte stipjes

Een pientere pandbezoeker gaat meteen op zoek naar zwarte stipjes. Een vochtprobleem in je nieuwe woning is immers een van de meest gevreesde scenario’s. En wie al een huis heeft gekocht of mensen kent met een eigendom, heeft vast wel al een aantal horrorverhalen gehoord. Wie na aankoop geen lijken uit de kast wilt zien vallen, controleert best grondig heel de woning. Vooral in hoeken en op raamkozijnen moet je goed kijken of er geen zwarte vlekken of puntjes aanwezig zijn. Zelfs na hard schrobben, is het vaak moeilijk om zwarte schimmelvlekken van witte siliconedichting af te schrobben.

Muren, plafonds en plinten controleren

De kans is reëel dat kandidaat-kopers je bij verkoop van een woning vragen naar de staat van je leidingen. Heb je ooit een lek gehad? Waar bevond deze zich? Hoe werd ze gerepareerd? Afbrokkelende pleister is ook een aandachtspunt voor kopers. Ze zullen niet alleen zoeken naar beschadigingen, afbladderende verf of loskomend behang. Ook verflagen zullen hun aandacht trekken. Vaak worden vochtplekken namelijk verdoezeld met een verse verflaag of gloednieuw behang. Pas geschilderde muren of kleurverschillen kunnen dus best voor wat argwaan zorgen. Vaak schildert een eigenaar een door vocht aangetaste muur opnieuw met vochtwerende verf. Dat is niet altijd uit kwaad opzet maar vaak uit gebrek aan vakkennis. Nochtans is dit zeker geen permanente oplossing voor je probleem. Je pakt er immers de oorzaak niet mee aan. Een professionele vochtbestrijder doet dit wel.

Vocht in kelder bestrijden = problemen vermijden

Ben jij van plan om een eigendom te verhuren of verkopen? Door je vochtproblemen vooraf permanent aan te pakken creëer je een goede verstandhouding met potentiële kopers of huurders. Tenslotte wil je spanningen met kopers of huurders vermijden. Het geeft ook een positieve indruk aan het immokantoor als je daarmee samenwerkt. Het creëert meer goodwill en dat leidt weer tot een snelle en correcte afhandeling van een aankoop of correcte maandelijkse betalingen van huurgeld. Deze investering biedt je dus eigenlijk alleen maar voordelen. Check ook zeker eens of je niet in aanmerking komt voor subsidies of premies van de Vlaamse overheid. Nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons!
Last EntriesVraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top