Kies de juiste vochtverdrijver voor je vochtprobleem!


Veel woningen hebben te kampen met vocht. Je hoeft niet per se te wachten op regenachtige dagen om dit probleem te constateren. Het kan al maandenlang onder de oppervlakte sluimeren. Wat doe je wanneer je een vochtprobleem detecteert? Veel mensen rijden dan meteen naar een doe-het-zelf-zaak en vragen naar een vochtverdrijver. De winkelbediende zal misschien niet meteen weten wat je daarmee bedoelt. Bedoel je een vochtvanger? Zoek je een vochtvreter? Of wil je misschien een luchtontvochtiger? Is het een vochtopnemer waarnaar je op zoek bent? Je zoekt naar een soort vochtverdelger. Iets dat het vocht opslorpt, absorbeert. Maar hoe haal je al die termen uit elkaar? En wat lost nu echt efficiënt je vochtprobleem op?

Vochtverdrijvers bij de vleet

Er zijn verschillende manieren om vocht te verdrijven. De eerste is natuurlijk preventie. Door goed te ventileren, vooral in standaard vochtige ruimtes, vermijd je een te hoge luchtvochtigheid. Er zijn ook toestelletjes die de luchtvochtigheid meten. Deze kun je eenvoudig online bestellen en ze kosten niet zo veel. Maar als de lucht toch te vochtig blijkt te zijn, moet je in actie schieten. Dan zijn er verschillende middeltjes die dat overtollig vocht kunnen opvangen. Er bestaan elektrische apparaten en eenvoudigere methoden. Het hangt ervan af of je je probleem permanent wil aanpakken of niet en hoeveel je wilt investeren.

Vochtvreters in alle kleuren en geuren

De meeste van de termen die je bovenaan aantreft, verwijzen naar vochtvreters. Deze eenvoudige vochtverdrijver vind je tegenwoordig overal. Je kunt hem bestellen op Bol.com en je vindt hem in winkelketens als Action en Blokker of doe-het-zelf-speciaalzakenVochtvreters behoren niet tot de elektronica, elektrische toestellen of huishoudapparatuur. Het zijn vaak eenvoudige bakjes calciumchloridekorrels. Deze absorberen vocht nog beter dan zout! Na enige tijd, afhankelijk van de vochtigheidsgraad in huis, veranderen de korrels van dit systeem in een gelachtige vloeistof. Deze doorzichtige vloeistof kun je dan gewoon weggieten. Het systeem vangt als het ware de vocht uit de lucht in een bakje of zakje, zodat je die achteraf manueel kunt verwijderen. De bakjes bestaan in alle kleuren en werken eenvoudig met navulbare zakjes, die je na gebruik kunt weggooien.

Een luchtontvochtiger als vochtverdrijver

Een luchtontvochtiger is een elektrisch apparaat of toestel dat vochtige lucht aanzuigt en omzet in water. Het water wordt vergaard in een bak, die je simpelweg kunt uitgieten zodra hij vol is. In luchtontvochtigers heb je allerhande modellen. Er zijn grote, complexe toestellen met veel opties. Sommige combineren de functie van een ontvochtiger met die van een luchtzuiveraar. Je hebt luchtontvochters en -bevochtigers in één. Er zijn modellen met speciale programma’s voor in een berging met condensdroogtrommel of voor wanneer je je was binnen aan een wasrek droogt. Dan zijn er ook compactere toestellen. Ook luchtontvochtigers bestaan in verschillende kleuren en vormen.

Een handig lapmiddeltje!

Wat al deze vochtverdrijvers gemeen hebben, is dat het handige lapmiddeltjes zijn. Maar voor wie met een hardnekkig vochtprobleem kampt, betekent de aanschaf van een dergelijk toestel dweilen met de kraan open. Als er vochtproblemen mee gemoeid zijn, zal het vocht altijd terugkomen. Veel interessanter is het dus om de oorzaak aan te pakken.

De beste vochtverdrijver: een expert van Dryhouse!

De beste vochtverdrijver kun je niet vervangen door een bakje of toestel. Het is een professional van Dryhouse. Geen enkel stuk elektronica heeft zoveel jaren ervaring in het bestrijden van specifieke vochtproblemen. Geen enkel toestel kan het onderscheid maken tussen verschillende vochtproblemen of soorten schimmels. Aangezien vochtproblemen vaak aan de oorzaak liggen van zware gezondheidsklachten, moet je er heel snel mee afrekenen. Alleen een expert van Dryhouse kan een permanente oplossing bieden. Als je heel de tijd je glas omstoot over je keukentafel, kun je dit plasje wel steeds opdrogen met stukjes keukenpapier. Maar wat je eigenlijk nog beter doet, is ervoor zorgen dat je het glas niet langer omstoot. Zo werkt dat ook met vochtproblemen.

Een ventilatiesysteem

Ventilatiesystemen worden vaak geplaatst om condensatieproblemen voorgoed op te lossen. Nadat een vochtprobleem van de baan is, zorgen ze ervoor dat vocht ook permanent wegblijft. Ze creëren eveneens een gezond binnenklimaat. Het principe van een ventilatiesysteem is altijd dat het vervuilde lucht afvoert en verse lucht weer aanvoert. Dit kan mechanisch of op een natuurlijke manier, met behulp van ventilatieroosters. Enkel in een D-systeem gebeurt zowel de aan- als afvoer mechanisch. Tegenwoordig zijn ventilatiesystemen standaard in nieuwbouw omdat ze vochtproblemen vermijden. Ze zijn gebruiksvriendelijk, hypermodern en al lang niet meer zo duur als vroeger.

Wil je alles weten over de voordelen van een ventilatiesysteem? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Dryhouse. Wij beantwoorden graag al je vragen en komen zelfs langs voor een gratis diagnose van eventuele vochtproblemen.
Last EntriesVraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top