Cementeren kelder voor droge woonruimte

Cementeren kelder voor droge woonruimte – Een droge kelder en fundering vormen de letterlijke basis voor een gezonde, vochtvrije woning. Vocht in de kelder kan zich tenslotte een weg banen naar andere ruimtes in huis door op te trekken. Daarom is het belang van een vochtvrije kelder zeker niet te onderschatten. Hoe je dit kunt bereiken, hangt af van je kelder zelf, jouw voorkeuren en budget. Wanneer mogelijk kiest men doorgaans voor het cementeren van de kelder: een bekuiping.

Professioneel cementeren kelder bestrijdt vochtproblemen

natte kelder heeft behandeling nodigEr bestaan verschillende mogelijkheden om je kelder vochtvrij te maken. Goede ventilatie in de kelder helpt problemen met condensatie oplossen, indien het probleem te herleiden is tot in de kelder gevangen waterdamp. Anderzijds is een kelderdichting via waterdichte bezetting oftewel het cementeren van de keldermuren een maatregel die beginnende vochtinfiltratie voorkomt. Dit is de bekuiping die we tevens preventief inzetten. Naast het cementeren is ook kelderdrainage een efficiënte mogelijkheid om ernstige problemen met grondvochtinfiltratie te bestrijden.

De voor jou meeste efficiënte oplossing zal niet alleen afhangen van je vochtprobleem zelf. Het hangt ook samen met de functie van de kelderruimte en ook van de ligging van je huis. Huizen in een gebied met een voortdurend hoog grondwaterpeil lopen bijvoorbeeld meer risico op hevige vochtproblemen in de kelder als gevolg van dit grondwater.

Laat het vochtprobleem in je kelder tijdig analyseren! Neem vrijblijvend contact op met Dryhouse.

Via cementeren kelder dichten: hoe kelder cementeren?

bekuiping via cementering, vochtige ruimte droog makenEen vochtige kelder zorgt voor veel ellende. Een kelderdichting helpt je om de kelder waterdicht te maken, zodat je de volledige ruimte weer optimaal kunt benutten. Het cementeren van de kelder is de meest gebruikelijke vorm van kelderdichting. Vochtige keldermuren worden waterdicht gemaakt door deze te bezetten met verschillende lagen snelcement en waterdichtingsmortel. Meestal voeren we deze werken uit aan de binnenzijde van de kelder. Hoewel, aan de buitenkant is natuurlijk ook mogelijk, al naargelang de aard van je probleem en je voorkeuren. Belangrijke voorwaarden om deze behandeling effectief te maken zijn een droge keldervloer en slechts een lichte vorm van vochtinfiltratie langs de kelderwanden. Wanneer onze experts kelders bekuipen kunnen ze meteen ook de kimnaad verstevigen, aangezien deze plaats doorgaans erg gevoelig is voor vochtinfiltratie. Dat cementeren kelder na kelder vochtvrij kan houden en dus ook de omliggende ruimten, spreekt dus vanzelf.

Maar wil je zeker weten of cementeren voor jou de geschikte uitkomst kan bieden? Neem dan vrijblijvend contact op met ons. Dan komen onze specialisten het vochtprobleem in je kelder ter plaatse opmeten. We stellen dan gauw de exacte oorzaak van je vochtprobleem vast. Daarna bieden we je de beste oplossing aan. Zo kan uit een analyse blijken dat je woning eigenlijk geen last heeft van vochtinfiltratie, maar condensatie. In zo’n geval is bekuiping niet de goede oplossing voor je probleem en zullen wij ons advies aanpassen.

Krijg ook advies op maat voor een professionele cementering van je kelder of bestrijding van vochtproblemen. Contacteer Dryhouse meteen.

Cementeren kelder voor droge woonruimte
Cementeren kelder voor droge woonruimte

Cementeren kelder voor droge woonruimte – Een droge kelder en fundering vormen de letterlijke basis voor een gezonde, vochtvrije woning. Vocht in de kelder kan zich tenslotte een weg banen naar andere ruimtes in huis door op te trekken. Daarom is het belang van een vochtvrije kelder zeker niet te onderschatten. Hoe je dit kunt bereiken,

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top