Hoe chemische reiniging gevel na gevel redt zonder renovatie

Bij sommige gevels zit de vervuiling erg diep in de stenen gedrongen. Dan lijkt het alsof enkel een heuse gevelrenovatie de uitstraling van je woning nog kan redden. Dan kan chemische reiniging vaak toch een eenvoudige, efficiënte oplossing zijn. Want wie heeft er nu zin in een gigantisch en peperduur renovatieproject? Chemische reiniging wordt toegepast onder lage druk. Zo kunnen de bestanddelen toch diep in je gevel doordringen zonder deze te beschadigen. Natuurlijk moet je eerst zeker weten of je gevel wel geschikt is voor chemische reiniging. Bij kwetsbare gevels kunnen we namelijk enkel een zachte gevelreiniging uitvoeren. Die is milieuvriendelijker. Hierbij wordt ook een stoomtechniek gebruikt die extra mild is voor de ondergrond. Een grondige diagnose vooraf kan het risico op schade aan je gevel uitsluiten. Alleen dan kunnen we immers zeker zijn dat we de juiste reinigingsmethode toepassen.

Chemische reiniging gevel versus gevelrenovatie

Bij hardnekkig vervuilde gevels kun je wel eens denken dat een volledige gevelrenovatie de enige oplossing is. Maar niets is minder waar. Met chemische reiniging kunnen zelfs de meest hardnekkige vuilresten van decennia aan verschillende weersomstandigheden worden verwijderd. Omdat chemische reiniging gevel na gevel van diep ingetrokken vuil kan ontdoen, kun je deze optie best overwegen vóór een heuse renovatie. Want die kosten liggen uiteraard hoger. Bovendien duurt een gevelrenovatie langer en komt er meer bij kijken.

Bij Dryhouse kunnen we afgeschreven gevels vaak op een eenvoudige manier weer opwaarderen, alsof ze nieuw waren. Zelfs kapotte voegen of andere gevelschade kunnen we gemakkelijk herstellen. En na het volledig vernieuwen van je buitengevel brengen we bovendien een hydrofuge laag aan om deze jarenlang te beschermen tegen nieuwe schadelijke invloeden. Bij Dryhouse krijg je altijd eerlijk advies. We zullen altijd een diagnose uitvoeren en samen met jou bekijken of je gevel echt renovatie nodig heeft. Maar in veel gevallen zijn er eenvoudigere en goedkopere alternatieven die eveneens een langdurige bescherming bieden.

Onderzoek bij chemisch reinigen

Chemische reiniging heeft toch wel een behoorlijke impact op je gevel. Het werkt immers in op het diep ingetrokken vuil. Zo zullen ook oude verfresten, algen en mossen verdwijnen. Daarna worden die losgekomen vuilresten afgespoeld onder lage druk. Bij gevelreiniging na de aankoop van een oud huis zul je versteld staan van het verschil achteraf. De uitstraling van je woning wordt ineens een pak frisser en nieuwer. Helaas is chemische reiniging niet bepaald milieuvriendelijk en enkel weggelegd voor het meest hardnekkige vuil. Het is jammer genoeg ook niet geschikt voor elk soort gevel. Daarom is het belangrijk dat we vooraf een grondige diagnose doen van de ondergrond. Zo weten we zeker dat deze reinigingsmethode je gevel niet zal beschadigen.

Je gevel op de best mogelijke en minst schadelijke manier behandelen is prioritair voor Dryhouse. Natuurlijk streven we altijd voor de beste resultaten. Maar we staan niet achter agressieve reinigingsmethodes zoals zandstralen om je gevel op te frissen. Gevels kunnen bestaan uit verschillende materialen: baksteen, kunststof slidings, crepi, … Afhankelijk van het soort materiaal waaruit je gevel bestaat, kiezen we voor een andere reinigingstechniek. Ook het vuiltype van je buitenmuur speelt een belangrijke rol in de keuze van de juiste methode. Alleen zo verkrijg jij de beste resultaten!

Vraag daarom eerst vrijblijvend advies en neem contact op met Dryhouse. Zelfs als je als doe-het-zelver je gevel wilt reinigen is de kans op een prima resultaat veel groter na het inwinnen van professioneel advies.

Hoe chemische reiniging gevel na gevel redt zonder renovatie
Hoe chemische reiniging gevel na gevel redt zonder renovatie

Bij sommige gevels zit de vervuiling erg diep in de stenen gedrongen. Dan lijkt het alsof enkel een heuse gevelrenovatie de uitstraling van je woning nog kan redden. Dan kan chemische reiniging vaak toch een eenvoudige, efficiënte oplossing zijn. Want wie heeft er nu zin in een gigantisch en peperduur renovatieproject? Chemische reiniging wordt toegepast

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top