De gevolgen van teveel condens in huis

De gevolgen van teveel condens in huis – Condens heeft – net als iedere vorm van vocht – steeds een schadelijk gevolg in huis, zeker wanneer het een probleem van lange duur is. Er is sprake van een probleem met condens wanneer er veel waterdamp in uw woning zit en deze onvoldoende geventileerd wordt, of er sprake is van een constructiefout. In dat geval zal de waterdamp condenseren op koude plaatsen, zoals de (buiten)muren, ramen en tegels die daardoor vochtplekken vertonen. Enkele van de gevolgen van dergelijke condens problemen zijn afbladerende verf, schimmelvorming, loslatend behang, een ongezond leefklimaat, enzovoorts. Vandaar het belang om condens te bestrijden. Dit doet u door de oorzaak van condens in uw huis weg te nemen.

Mogelijke oorzaken van problemen met condens

Zelfs onder normale omstandigheden is er constant een bepaalde hoeveelheid vocht in huis aanwezig. Ieder gezin produceert binnenhuis woonvocht oftewel leefvocht puur door te ademen, sporten, koken, wassen,… Wanneer dit niveau echter boven het normale peil uitstijgt en onvoldoende wordt afgevoerd, krijgt u te maken met condens problemen. Waterdruppels hechten zich dan aan koude oppervlakken ook wanneer u niet kookt, doucht, of dergelijke. Het zal u na enige tijd opvallen dat op deze plaatsen vochtplekken en schimmels in huis ontstaan. Naast een gebrek aan afvoer van waterdamp, kan het probleem ook veroorzaakt worden door een andere vochtbron die zorgt voor een overmatige productie van vocht. Denk daarbij aan vocht in de kelder of problemen met opstijgend vocht.

Raadpleeg steeds een ervaren vochtexpert voor een vochtdiagnose. Zo weet u meteen welke maatregelen u best laat nemen om de daadwerkelijk bron van het vocht in huis te bestrijden. Dat is de enige doeltreffende manier om vochtproblemen van allerlei aard te behandelen.

Laat Dryhouse uw condensatieproblemen professioneel behandelen.

Condensatieproblemen voorkomen

Om problemen met condensatie te voorkomen, dienen we de overmatige vochtproductie vast te stellen en te behandelen. Ook helpt het om condens te voorkomen door minder koude oppervlaktes in huis te hebben (denk aan betere isolatie) en door vooral ook goed te ventileren. Door goed uw huis voldoende te ventileren voert u de waterdamp af naar de buitenlucht voordat deze binnenhuis kan condenseren op een koud oppervlak.

Maak vandaag nog een afspraak of vraag uw vrijblijvende offerte aan.
De gevolgen van teveel condens in huis
De gevolgen van teveel condens in huis

Hoe u problemen met condens in huis effectief kan voorkomen of behandelen? Dryhouse staat u vraag bij met advies en behandelingen op maat om af te rekenen met condensatieproblemen.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top