Doorslaand vocht kelder succesvol bestrijden

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar soms zijn vochtplekken in het bovengrondse deel van de kelder niet het gevolg van grondwaterinfiltratie of condensatie. Een vaak vergeten boosdoener is doorslaand regenwater. Dryhouse onderzoekt met expertise de vochtproblemen in je kelder om na te gaan of het om doorslaand vocht gaat. Als doorslaand vocht kelder of buitenmuur begint aan te tasten, is het gelukkig nog niet te laat. We bieden ook graag een definitieve oplossing.

Last van doorslaand vocht kelder?

natte kelder heeft behandeling nodigDoorslaand vocht is de term voor regenwater (uit slagregen, hagel of sneeuw) dat  door je buitenmuren heen trekt en zo binnenhuis schade aanricht. Wanneer een oude buitenmuur bijvoorbeeld te poreus wordt of scheurtjes vertoont, kan ze niet langer voldoende weerstand bieden aan dit water. Ook een constructiefout kan aan de basis liggen van het vochtprobleem, waardoor er zich in de kelder of elders vochtkringen gaan aftekenen op de muren. Wanneer je vochtplekken, verkleuring van de muren of schimmel verspreid over de hele keldermuur aantreft, is dat doorgaans een teken van ofwel doorslaand vocht ofwel condensatievocht.

Een vrijblijvende analyse van het vocht in de muur met onze gespecialiseerde meetapparatuur zal aantonen met welk vochtprobleem in de kelder je precies te maken hebt. Op basis daarvan kunnen we bepalen welke behandeling in vochtbestrijding dit zal oplossen.

Gevelbescherming tegen slagregen

In deze gevel moet het voegwerk vervangen wordenDe meest effectieve bestrijding van doorslaand vocht is doorgaans de schade aan de gevel te verhelpen en deze te bekleden met een vochtwerende gevelbekleding zoals crepi of door een hydrofuge coating op de buitenmuur aan te brengen. Deze hydrofuge helpt de gevel beschermen tegen slagregen door de muur van een waterafstotende laag te voorzien. Doordat we je vochtproblemen steeds bij de kern aanpakken, kun je na de behandeling permanent rekenen op een droog huis. Eens de schimmel verwijderd is, kunnen we dus ook garanderen dat ze weg blijft.

Het resultaat is een droge, bruikbare kelder die niet langer klam aanvoelt en de waarde van je huis omlaag haalt. Ook zorgt het tijdig oplossen van vocht in de kelder dat ongedierte, zoals huisstofmijt en zilvervisjes in aantal gaan dalen. Dat is een stuk beter voor de gezondheid van je woning maar ook voor die van je gezin.

Dryhous kan je een oplossing op maat aanbieden voor jouw situatie. Neem gerust contact op voor een afspraak of offerte.

Doorslaand vocht kelder succesvol bestrijden
Doorslaand vocht kelder succesvol bestrijden

Dryhouse onderzoekt al uw vochtproblemen in huis en in de kelder. We bieden een oplossing op maat voor condensatie in de keuken tot doorslaand vocht kelder.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top