Gevelreiniging: onderhoud en vochtpreventie

Een gevelreiniging helpt bij het verdelgen van mossen en algen op de muur. Met de gepaste gevelreiniging pakken we ook de verontreiniging aan van fijn stof of roest. Dergelijke negatieve invloeden dringen immers vaak in de loop der jaren door in het steenwerk. Ze kunnen bijgevolg ook de capillairen in de muur verstoppen. Dat belemmert op zijn beurt weer het damp-open systeem van je woning. En daardoor kunnen heuse vochtproblemen ontstaan, zoals doorslaand vocht. Een gevelreiniging is daarom een goede preventieve behandeling van de buitenmuren. Bovendien gaat de uitstraling van de woning er een stuk op vooruit, want een schone gevel is natuurlijk een mooiere gevel. Dryhouse gebruikt moderne apparatuur voor enerzijds een milieuvriendelijke reiniging op basis van kokend water. Anderzijds zetten we chemische reiniging in voor zwaar verontreinigde gevels met kwetsbare ondergrond. Een gevelreiniging voeren we vaak uit in combinatie met een hydrofuge coating om je gevel jarenlang te beschermen tegen vocht en vuil.

Verschillende types gevelreiniging

gevelreiniging: voor en naGevelreiniging kan op allerlei verschillende manieren uitgevoerd worden. Wat voor jouw gevel de beste methode is, hangt af van het type ondergrond en de mate van vervuiling. Chemische en/of biologische producten helpen de muren ontdoen van mossen en algen. Is er slechts sprake van lichte verontreiniging? Dan is een milieuvriendelijke schoonmaak met water (bijvoorbeeld via de reeds genoemde stoomtechniek van kokend water) doorgaans ruim voldoende voor een efficiënte reiniging. Dit is meteen ook de goedkoopste methode, maar zeer effectief door de slimme inzet van temperatuur en waterdruk. Is de verontreiniging hardnekkig en moet diep doorgedrongen worden in de gevel, zonder schade te berokkenen? Voor dit soort diepgaande schoonmaak voeren we een chemische reiniging uit na diagnose.

We combineren onze gevelreiniging steeds met een beschermende hydrofuge om de gevel vuil- en vochtwerend te maken.

Denk je dat jouw gevel baat heeft bij een grondige gevelreiniging met hydrofuge? Vraag dan gerust vrijblijvend raad aan onze specialisten. Zo kunnen we samen met jou voor de gepaste reinigingstechniek kiezen. Met de juiste reinigingsmethode blijft je gevel onbeschadigd en voorkom je vochtproblemen op langere termijn. Bovendien bespaar je veel kosten. Je gevel ziet er helemaal zoals nieuw uit. Zo wordt je gevel weer het trotse uithangbord van je woning en je woning een blikvanger in je straat!

Neem snel contact op met een van onze experts en vraag om advies of een vrijblijvende offerte.

Gevelreiniging: onderhoud en vochtpreventie
Gevelreiniging: onderhoud en vochtpreventie

Een gevelreiniging helpt bij het verdelgen van mossen en algen op de muur. Met de gepaste gevelreiniging pakken we ook de verontreiniging aan van fijn stof of roest. Dergelijke negatieve invloeden dringen immers vaak in de loop der jaren door in het steenwerk. Ze kunnen bijgevolg ook de capillairen in de muur verstoppen. Dat belemmert op zijn

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 269, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top