Zachte gevelreiniging voor kwetsbare gevels

Zachte gevelreiniging voor kwetsbare gevels – We spreken van een zachte gevelreiniging wanneer je gevel ecologisch wordt gereinigd met kokend water onder lage druk. Deze methode voorkomt de beschadiging van kwetsbare gevels, zoals gevels bepleisterd met crepi. Gevelreiniging is een noodzakelijk terugkerend onderdeel van het algeheel onderhoud van je gevel. Het is af en toe nodig om potentiële vochtproblemen als gevolg van veroudering of schade te voorkomen. Daarbij is het belangrijk om de ondergrond zo weinig mogelijk te belasten.

Preventief passend onderhoud van de gevel

stoomreiniging gevelJe gevel krijgt door de jaren heen veel te verduren. De buitenkant van je woning wordt constant aangetast door roet en uitlaatgassen, uv-straling, mossen, zure regen en andere weersomstandigheden. Dat is natuurlijk niet zonder gevolgen. Door de jaren heen hecht hardnekkig vuil zich vast aan je gevel. Dat tast de kwaliteit van je gevel aan, maakt hem lelijk en kan voor vochtproblemen zorgen. Gelukkig kun je preventief actie ondernemen via een zachte gevelreiniging. Deze reiniging maakt gebruik van een ecologische schoonmaaktechniek. De kokendheetwatertechniek gebruikt enkel heet water, geen chemicaliën. Het is milieuvriendelijk, goedkoop en zeer efficiënt om het vuil van de gevel te verwijderen. Om je gevel (of je dak) te ontdoen van mossen en algen brengen we een zelfreinigend product aan dat we er na verloop van tijd (gemiddeld enkele weken) weer afstomen. Deze biologische reiniging zorgt dat je gevel weer gaat stralen.

Zachte gevelreiniging: hard tegen vuil, zacht voor muren

resultaat kokendheetwatertechniek gevelreiniging, zachte gevelreinigingMet zachte, op water gebaseerde reiniging onder lage druk zorgen we ervoor dat je gevel niet beschadigd geraakt. Het kokende water dat we gebruiken, maakt het vuil week. Daardoor spoelt het vuil gemakkelijk van de muren af. Kokend water heeft zo tot 3 keer meer reinigingskracht dan koud water.

Gebruik van koud water onder hoge druk kan zachte of poreuze geveloppervlakken (zoals sierpleister, recuperatiesteen, bleke gevelsteen,…) kan wel schade aanbrengen. Het vuil wordt immers ‘met geweld’ van de muur geslagen. Een gevelreiniging op basis van enkel kokend water is bovendien milieuvriendelijk en efficiënt.

Benieuwd of deze zachte heetwaterreiniging de beste oplossing is om uw gevel te onderhouden? Of denk je dat het vuil in je gevel inmiddels zo hardnekkig is vastgehecht dat chemische reiniging noodzakelijk is? Dryhouse heeft jarenlange ervaring in gevelrenovatie en –reiniging. Wij zoeken sowieso naar de beste en meest gevelvriendelijke oplossing voor jou.

Contacteer ons voor een vrijblijvende diagnose. Wij onderzoeken voor jou de mate van verontreiniging en de kwetsbaarheid van je gevel. Zo kunnen we de beste behandeling voor jouw situatie garanderen.

Bescherming door hydrofuge na reiniging

Ervaring heeft ons ook geleerd dat het na een grondige reiniging van zachte ondergronden belangrijk is de gevel extra te beschermen. Dit doen we door deze ondergrond (zoals de crepi gevelbekleding) water- en vuilafstotend te maken via een hydrofuge coating. Zo blijkt de past gereinigde ondergrond voor meerdere jaren beschermd tegen de intrek van vuil, vochtabsorptie en mosgroei. En dit maakt dat toekomstig onderhoud alleen maar sneller in uitvoer en prijsvriendelijker.

Zachte gevelreiniging voor kwetsbare gevels
Zachte gevelreiniging voor kwetsbare gevels

Een zachte gevelreiniging maakt uw gevel ecologisch schoon met kokend water onder lage druk. Deze methode voorkomt de beschadiging van kwetsbare gevels, zoals gevels bepleisterd met crepi.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 269, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top