Gevelrenovatie prijzen: een indicatie

gevelrenovatie, crepi plaatsen

Overweeg je een complete gevelrenovatie en zoek je meer informatie over de kosten? We geven hier enkele opties van de gevelwerken en hun richtprijzen mee. Voor gedetailleerde prijzen kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Neem daarvoor even contact op met een van onze experts.

Premies voor jouw gevelrenovatie

Voor het renoveren van je gevel kun je bij de overheid premies aanvragen, indien je aan alle voorwaarden voldoet. Met de renovatiepremie kun je onder meer de gevel laten herstellen, een gevelisolatie laten uitvoeren of een nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen.

Gevelrenovatie prijzen

gevelherstelling, gevelrenovatie Antwerpen, voegen herstellen,gevelrenovatie Limburg, gevelrenovatie prijzenDe meeste gevelrenovaties beginnen met een grondige gevelreiniging. Hier bestaan verschillende technieken voor, afhankelijk van het type ondergrond en de aard van de vervuiling. Voor een gevelreiniging verschillen daarom ook de prijzen per gevelreinigingstechniek. Bij een mechanische reiniging komt meer kijken dan bijvoorbeeld een stoomreiniging. Daarom zal de prijs per vierkante meter hoger liggen hoger liggen hoe complexer de reiniging is.

Scheuren, barsten of gaten in het voegwerk van je woning leiden tot vochtproblemen en kunnen in erge gevallen de stabiliteit van je woning verlagen. Daarom is het van belang tijdens een gevelrenovatie de voegen te herstellen. Voor vervangen van het oude voegwerk moet je rekenen op een gemiddelde prijs van € 33 per vierkante meter.

Sommige klanten ronden een gevelrenovatie af met het waterdicht maken van de gevel via een hydrofuge. De prijs van deze hydrofuge hangt eveneens af van het aantal vierkante meters. Maar ook het gebruikte impregneermiddel en de moeilijkheidsgraad van de werken hebben een impact op de kostprijs. Doorgaans kost een professionele hydrofuge je ongeveer € 7 tot € 15 per vierkante meter.

De prijzen voor nieuwe gevelbekleding variëren per soort gevelbekleding, de werkuren en de moeilijkheidsgraad van het karwei. Contacteer ons gerust voor een offerte.