Hydrofuge gevel: vochtwering op de buitenmuren

Hydrofuge gevel: vochtwering op de buitenmuren – Een uitstekende maatregel om uw buitenmuren jaren aan een stuk te beschermen tegen vocht, mosgroei en vuil is de aanbreng van een hydrofuge vochtwering. Concreet brengen we een vocht- en vuilwerende, doorzichtige laag aan op de buitenmuren. Zo zijn deze beter beschermd tegen schadelijke invloeden, zoals: roet, zure regen, mosgroei en regendoorslag. Dryhouse helpt u graag uw woning te beschermen tegen vochtproblemen.

Werking van een hydrofuge op de buitenmuren

parenelend effect hydrofuge, vochtwerende coatingHoe een hydrofuge gevel vocht afstoot? Een hydrofuge behandeling is de aanbreng van een transparante, waterafstotende laag oftewel coating op de gevel om poreus bouwmateriaal te beschermen tegen vocht en verontreiniging. Doordat dit product als vochtwering werkt en zo vochtabsorptie voorkomt, kan u geen last (meer) krijgen van volgende problemen op de buitenmuren:

  • het vochtprobleem beter gekend als doorslaand vocht of regendoorslag
  • beschadiging van voegen of steenwerk van geabsorbeerd vocht dat bevriest bij koude temperaturen
  • mossen en algen of schimmels die zich hechten op een vochtige gevel
  • vuil dat de poriën van de buitenmuur verstopt en zo het damp-open systeem verstoort (een grondige reiniging om de paar jaar is aan te raden. Een hydrofuge zorgt ervoor dat deze reinigingsbeurt minder vaak uitgevoerd hoeft te worden, aangezien de hydrofuge een extra beschermingslaag op de buitenmuur voorziet.)
  • het verminderd ook de slijtage veroorzaakt door hevige weersomstandigheden

Het resultaat zijn stralende buitenmuren die minder onderhoud vergen en jarenlang beschermd zijn tegen problemen met regendoorslag.

Wilt u uw woning ook langdurig beschermen en het onderhoud van de gevel vergemakkelijken? Contacteer ons en ontdek de hydrofuge coating mogelijkheden.

Voorbereiding op aanbreng hydrofuge gevel

stoomreiniging gevelVoor een effectieve hydrofuge moet de buitenmuur uiteraard heel zijn. Barsten of voegen worden daarom van tevoren hersteld tijdens een gevelherstelling. Nog voordat we daaraan beginnen, moet een andere belangrijke tijd uitgevoerd worden: het schoonmaken van de gevel. Het hydrofuge product kan zich slechts goed als vochtwering hechten op een schone ondergrond. Daarom wordt de gevel tijdens een grondige reiniging ontdaan van fijnstof, roet, mossel, algen of schimmels. We kunnen uw adviseren over de soorten reiniging, aangezien niet elk type geschikt is voor iedere ondergrond. Dat is tevens van belang voor de hydrofuge gevel zelf: zowel baksteen, natuursteen, beton als kalkzandsteen vormen een geschikte ondergrond om een hydrofuge op aan te brengen – nadat ze gereinigd en hersteld zijn.

Last van doorslaand vocht of op zoek naar een preventieve maatregel om de buitenmuren te beschermen? Onze specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden van een hydrofuge gevel voor uw woning.
Hydrofuge gevel: vochtwering op de buitenmuren
Hydrofuge gevel: vochtwering op de buitenmuren

Hydrofuge gevel is een maatregel om uw buitenmurente beschermen tegen vocht, mosgroei en vuil via de aanbreng van een vochtwerende coating op de muren.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 269, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top