Natte kelder? Los het op via kelderdichting Antwerpen

Natte kelder? Los het op via kelderdichting Antwerpen – Alles wat u moet weten over de oorzaken van vocht in de kelder en wat u ertegen kan doen. Dryhouse vochtbestrijding verzorgt professionele kelderdichting Antwerpen en omstreken.

Vocht uit kelder weren via kelderdichting Antwerpen

Iedereen weet dat kelders vaak last kunnen hebben van overstroming bij heftige regenval. Wist u echter ook dat kelders (zeker als ze ondergronds liggen) kwetsbaar zijn voor de insijpeling van grondwater? Als uw kelder tijdens de bouw niet voorzien is van de juiste bescherming, kan u last krijgen van water dat binnendringt via de keldervloer, de -muren of de kimnaad. Water zoekt altijd de makkelijkste weg. Bij gebrek aan bescherming van uw woning kan deze weg dwars door uw huis heen zijn, met alle schade vandien. Onze specialisten met meer dan 20 jaar ervaring helpen u vochtproblemen te voorkomen of op te lossen via professionele kelderdichting voor wie dat zoekt in Antwerpen of omgeving.

Kelderdichting vraagt om vakwerk

kelderdrainage in uitvoering, vocht in huis oplossen, vocht in kelderNa een gratis analyse van de situatie in uw kelder stellen we u de oplossing voor die uw kelder droog zal maken. Geen zorgen meer en eindelijk weer en bruikbare kelderruimte. Daar zetten we onze expertise voor in. Kelderdichting oftewel het waterdicht maken van uw kelder vraagt om actuele vakkennis en de beste professionele producten van hoge kwaliteit. Dankzij deze troeven kunnen we uw kelder waterdicht maken.

Preventieve bekuiping

U kunt uw kelder preventief laten bekuipen. Na een reiniging worden de keldermuren behandeld met een speciale mortel die de wanden bescherming geeft tegen de druk van grondwater. Met een zoutwerende laag wordt schade uit hydraulische zouten die in grondvocht zitten voorkomen. Deze behandeling wordt vooral ingezet bij gevallen van beginnende vochtinfiltratie of als preventieve maatregel. Ligt de oorzaak van het vocht in de kelder elders, dan zal bekuiping niet het gewenste effect hebben. Het is bij een milde infiltratie van grondvocht dat het een uitstekend idee is om uw kelder te laten bekuipen. Voorwaarde is wel dat de keldervloer ook waterdicht is. Is dat niet het geval, dan storten we een nieuwe bewapende vloerplaat om te voorkomen dat grondwater via de keldervloer doordringt. Waterdichte muren hebben tenslotte het gewenste effect als er tevens geen vocht via de keldervloer kan opborrelen.

Veel vochtinfiltratie? Kies kelderdrainage

drainage kelder, vocht in kelder behandelen, kelderdrainage in uitvoering, pomp geïnstalleerdZit het vocht al in uw kelder dan wordt er onder deze cementering eerst een drainagesysteem aangelegd. Het vocht wordt zo opgevangen en weggepompt, zonder dat het in aanraking komt met de nieuwe, droge muren. Deze vorm van kelderdichting wordt gehanteerd wanneer er sprake is van hevige vochtinfiltratie langs de keldermuren. De druk van het grondwater is dan te hoog voor alternatieve behandelingen.

Opstijgend vocht of condensatie

Naast vochtinfiltratie, bestaan er nog vele andere oorzaken van vocht in de kelder. Een bovengrondse kelder kan te maken krijgen met doorslaand vocht als gevolg van slagregen op een beschadigde buitenmuur of constructiefout. Is het vocht in de kelder het gevolg van condensatie, dan kan dit een gevolg zijn te weinig ventilatie in de kelder, wat aanleiding geeft tot vochtplekken, schimmels of zwammen in de kelder. Kelderventilatie kan dan de gewenste oplossing zijn, aangezien een bekuiping niets zou veranderen aan de in de kelder geproduceerde en neergeslagen waterdamp.

Meer weten? Contacteer ons voor informatie, een gratis diagnose of een vrijblijvende offerte. Onze mensen staan snel met parate kennis bij u voor de deur.
Natte kelder? Los het op via kelderdichting Antwerpen
Natte kelder? Los het op via kelderdichting Antwerpen

Gedaan met vocht in de kelder! Contacteer Dryhouse voor een gratis vochtdiagnose en expertise in kelderdichting Antwerpen.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top