Kelderverluchting voor een gezond huis

Kelderverluchting voor een gezond huis – Kelderverluchting start bij natuurlijke ventilatie. Verluchting creëert immers een doorstroming van frisse lucht in de kelder. Misschien is er vanwege de ligging of constructie van uw kelder onvoldoende verluchting? In dat geval stijgt de luchtvochtigheid ongetwijfeld. Ook de nabijheid van grondwater speelt een grote rol in het verhaal van vochtige kelders. Door de druk van dit grondwater sijpelt er al snel vocht door de muren. Wanneer de verluchting in uw kelder niet in orde is, krijgt u problemen met condensatievocht, schimmel, huiszwammen en verrotting door dit vocht en de luchtvochtigheid in de kelder.

Verluchting en ventilatie

Daar waar verluchten een kwestie is van voor korte tijd een raam of deur open zetten, is ventilatie het voortdurend verversen van de lucht in huis, oftewel een constante verluchting. Dit is in Vlaanderen verplicht bij nieuwbouw en ook bij grondige renovatiewerken. Aanvullende informatie omtrent de zogenoemde EPB-eisen kan u raadplegen bij de overheid. Voor een gezonde leefomgeving mag het duidelijk zijn dat goede ventilatie in uw woning onmisbaar is. Bij gebrek hierin mag u vochtproblemen als gevolg van condensatie binnenhuis en milde gezondheidsklachten verwachten omdat schadelijke stoffen zoals CO, radon, rook,…zich in huis opstapelen. Enkele van deze klachten kunnen bijvoorbeeld zijn: irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en verergerde astma aanvallen.

Natuurlijke ventilatie in de kelder schiet vaak tekort om de goede normen te behalen en vochtproblemen in huis te voorkomen. Daarom kiezen klanten voor mechanische kelderventilatie. Deze geautomatiseerde luchtcirculatie aandrijving zorgt ervoor dat verluchting en ventilatie ook in de kelder op een constant goed peil blijven.

C- of D-ventilatie voor kelderverluchting

ventilatie kelder, kelder ventilatiesysteem, kelderventilatie, ventilatiesysteem, kelder ventilerenSommige klanten zijn helemaal in hun nopjes met balansventilatie oftewel D-ventilatie. Dit ventilatiesysteem creëert een volledig gecontroleerde ventilatie voor luchtafvoer- en aanvoer, die tot 90% van de gebruikte energie kan terugwinnen via warmterecuperatie.

Voor sommige kelders is het geavanceerde systeem van balansventilatie echter niet nodig. Kleine opslagruimtes zijn immers prima gediend met een goed C-ventilatiesysteem. Het systeem zal het teveel aan vochtige lucht in uw kelder automatisch afvoeren.

Onze experts adviseren je graag over de beste ventilatiemogelijkheden in jouw woning. Maak een afspraak of vraag een offerte aan.
Kelderverluchting voor een gezond huis
Kelderverluchting voor een gezond huis

Kelderverluchting voor een gezond huis – Kelderverluchting start bij natuurlijke ventilatie. Verluchting creëert immers een doorstroming van frisse lucht in de kelder. Misschien is er vanwege de ligging of constructie van uw kelder onvoldoende verluchting? In dat geval stijgt de luchtvochtigheid ongetwijfeld. Ook de nabijheid van grondwater speelt een grote rol in het verhaal van vochtige kelders. Door de druk

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 269, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top