Koudebrug kan vochtplekken veroorzaken

Koudebrug kan vochtplekken veroorzaken – Een koudebrug is de plaats in een geïsoleerde ruimte waar de isolatie onderbroken is en waar dus veel warmte kan ontsnappen. Koudebruggen voelen bijgevolg kouder aan dan de rest van de ruimte, waardoor op deze plaatsen condensatie kan optreden. Het vormt plaats bij uitstek waar zich vochtplekken of schimmels kunnen vormen. Omdat een koudebrug dus voor warmteverlies en een eventueel vochtprobleem zorgt, laat u dit euvel best zo snel en grondig mogelijk wegwerken. Dryhouse adviseert u graag over de mogelijkheden na een vrijblijvend onderzoek ter plaatse.

Wat is een koudebrug?

koudebrug, iconischEen koudebrug is een plaats waar veel warmte verloren gaat. De warme binnenlucht koelt hier namelijk af, omdat het in contact komt met een koud oppervlak. Het gevolg van deze plotse afkoeling van warme, vochtige lucht is condensatie, schimmelgroei en een muffe lucht als gevolg van vocht en schimmel op deze plaats. Koudebruggen komen in het algemeen vooral voor:

  • in hoeken van een vertrek
  • tussen de aansluiting van de vloer met binnenwanden
  • rond vensters of deuren
  • bij spouwmuren wanneer men een fout maakte met de isolatie
  • bij de na-isolatie van een dak
  • ….

Vochtplekken en condensvorming kunnen op de aanwezigheid van koudebruggen wijzen. Onderzoek door een vochtexpert is aangewezen om uitsluitsel te geven.

Bestaande koudebruggen oplossen

Het is beter om koudebruggen te vermijden, dan ze op te lossen. Koudebruggen zijn te vermijden door alle isolatiematerialen tijdens de bouw goed op elkaar aan te laten sluiten. Koudebruggen oplossen in een bestaande woning is niet evident. Het kan isolatie van de spouw omvatten, het vervangen van oud schrijnwerk, of enkele beglazing vervangen door dubbele beglazing. Vaak kan de aanbreng van een isolatielaag langs de buitenkant van uw gevel een oplossing zijn.

Raadpleeg steeds een specialist om advies over de mogelijkheden en kosten. Meer weten? Contacteer de experts van Dryhouse.
Koudebrug kan vochtplekken veroorzaken
Koudebrug kan vochtplekken veroorzaken

Raadpleeg steeds een specialist om advies over de mogelijkheden en kosten om een koudebrug in huis te vermijden of op te lossen.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top