Muur onderkappen tegen opstijgend vocht

Wil je je muur onderkappen tegen opstijgend vocht? Of wil je dit liever laten uitvoeren door vakmensen om het risico op het terugkeren van je vochtprobleem te vermijden? Naast het injecteren van muren, is de muur onderkappen een uiterst effectieve manier om opstijgend vocht te verslaan. Hier leer je meer over deze vochtbestrijdingsmethode en wat deze zo effectief maakt.

Hoe een muur onderkappen?

Muren onderkappen is een heel doeltreffende manier om optrekkend vocht te bestrijden. Maar het is ook veruit de meest drastische. Omdat het een grote ingreep is, kiest men er gewoonlijk voor om dit te laten uitvoeren gelijktijdig met andere renovatiewerken.

Het proces verloopt over enkele stappen, waaronder het onderzagen van de muren. Op die manier wordt je woning ook beetje bij beetje ‘onderzaagd’ en opgetild zodat vakmannen er waterdichte vochtschermen onder kunnen plaatsen. Ze creëren met andere woorden een nieuwe, fysieke vochtbarrière. Die geleidelijke aanpak is bedoeld om de voortdurende stabiliteit van je huis te garanderen. Gezien de grote omvang van een dergelijk project, is het goed om te weten dat deze werken in aanmerking komen voor de renovatiepremie vochtbestrijding van de overheid.

De noodzaak van een waterkering

opstijgend vochtWat maakt deze vochtbarrière of waterkering noodzakelijk voor een droog huis zonder opstijgend vocht?
Bij elk huis gebouwd sinds de jaren ’80, werd meteen met de vloerpas een vochtwerende laag van roofing of kunststof op de bakstenen voorzien. Hierdoor kan het vocht niet hoger optrekken dan de eerste rij stenen en is je woning beschermd tegen vochtschade van optrekkend vocht.

Maar woon je in een ouder huis, of werd die vochtkeringslaag niet (correct) geplaatst, dan is de kans groot dat dit je vochtprobleem veroorzaakt. Ook kan deze waterkering in een oude woning na jaren versleten geraken. Daardoor kan vocht toch nog de woning gaan infiltreren. Het onderkappen van een woning plaatst stap voor stap een nieuwe vochtwerende zodat het vocht nergens meer kan doordringen.

Wil je graag meer informatie over deze techniek van vochtbestrijding of ben je nog onzeker over de aard van je vochtprobleem? Neem dan snel contact op met Dryhouse.

Ons team van experts komt graag bij jou langs voor een gratis vochtdiagnose en kan je daarna van het juiste advies op maat voorzien.

Muur onderkappen tegen opstijgend vocht
Muur onderkappen tegen opstijgend vocht

Naast het injecteren van muren, is de muur onderkappen een uiterst effectieve manier op opstijgend vocht te verslaan. Ontdek uw mogelijkheden.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 269, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top