Noppenmembraan als beschermingsmiddel

Onze experts gebruiken een noppenmembraan in hun strijd tegen vochtproblemen. Enerzijds zetten ze een dergelijk membraan in als vochtafstotende laag bij kelderdrainages. Anderzijds zetten ze het membraan in tegen muurzouten achtergelaten door opstijgend vocht. Ook bij Dryhouse maken we vaak gebruik van een vochtwerend noppenmembraan bij vochtbestrijding. De functie van een noppenmembraan is dus om de ondergrond af te schermen en de nieuwe bezetting of vloerplaat te beschermen tegen vocht en de kristallisatie van muurzouten.

Vochtwerende functie noppenmembraan

Het vochtwerende membraan gebruiken we wanneer we tijdens een kelderdrainage een wand- of vloerdrainage uitvoeren. Deze overlappende stroken creëren een waterdichte laag tussen het binnensijpelende vocht dat afgevoerd wordt en de nieuwe, droge muren en vloer. Zo vermijden we dat het vocht terugkomt en zorgen we voor een duurzame oplossing om een kelder permanent droog te houden. Door ons behandelde kelders worden dan ook vaak achteraf volledig als leefruimte gebruikt.

Zoutwerende functie noppenmembraan

Wanneer we opstijgend vocht bestrijden, zetten we een zoutwerend noppenmembraan in na het injecteren van de muren. Zo kunnen we de kristalliserende zouten in de muur te bestrijden. De zoutwerende functie van een membraan komt vooral van pas om vochtvasthoudende hygroscopische zouten te bufferen. Na het plaatsen van het noppenmembraan kan er onmiddellijk bezet worden. Dat is ook een heel groot voordeel.

Afrekenen met vocht en hygroscopische zouten

Elk bouwmateriaal neemt vocht op tot het in evenwicht is met de relatieve luchtvochtigheid. Dit fenomeen noemt men de hygroscopiciteit van bouwmaterialen. Hygroscopische zouten maken een risico van deze natuurlijke eigenschap. Dergelijke zouten nestelen zich op termijn in gebouwen, vooral aangevoerd door opstijgend of doorslaand vocht. Hygroscopische zouten blijven aanhoudend vocht uit de lucht opnemen, ook bij een normale luchtvochtigheid. Hierdoor blijven muren vocht absorberen en blijft je vochtprobleem bestaan. We kunnen dit definitief bestrijden door gebruik te maken van een noppenmembraan.

Wil je graag meer informatie over hoe we jouw vochtprobleem voorgoed kunnen verhelpen? Of wil je graag een duurzaam vochtwerend en zoutwerend membraan kopen om zelf te plaatsen en zoek je professioneel advies? Neem snel contact op. Wij helpen je met plezier!

Noppenmembraan als beschermingsmiddel
Noppenmembraan als beschermingsmiddel

Onze experts gebruiken een noppenmembraan in hun strijd tegen vochtproblemen. Enerzijds zetten ze een dergelijk membraan in als vochtafstotende laag bij kelderdrainages. Anderzijds zetten ze het membraan in tegen muurzouten achtergelaten door opstijgend vocht. Ook bij Dryhouse maken we vaak gebruik van een vochtwerend noppenmembraan bij vochtbestrijding. De functie van een noppenmembraan is dus om

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top