Cementering van de gevel

Cementering: groots resultaat voor een kleine prijs

Ziet uw gevel er afgeleefd en versleten uit? Last van verkleurde stenen, barsten en verminderde isolatie? Dryhouse biedt u de optie om als gevelbekleding te kiezen voor cementering. Dit is een techniek waarbij we het metselwerk van de buitenmuur behandelen met een dunne laag cementmix van zilverzand en cement. Omdat cement eerst goed aanhecht en dan hard wordt, biedt het een goede versteviging aan de gevel.

Deze techniek geeft immers extra stabiliteit en bescherming aan de stenen en voegen, zonder ze af te sluiten van de buitenlucht. De cementmix heeft immers ook een goede dampdoorlatende functie. Omdat de muur nu kan ademen, verkleint u de kans op schimmels en doorslaand vocht. Zo geeft u uzelf garantie op de langere levensduur van uw gevel.

Cementeren hoeft niet per se in een saaie grijze kleur te gebeuren. Het is zelfs niet noodzakelijk om achteraf de cementlaag te overschilderen. Tegenwoordig kunnen we werken met cement in allerlei verschillende kleuren. Zo krijgt uw gevel ook nog een extra fraaie uitstraling.

Voordelen van cementeringcementering

Cementeren is een snelle, gemakkelijke en opvallend goedkope manier om uw gevel extra bescherming te bieden. Als uw gevel last heeft van barsten of andere schade als gevolg van weersomstandigheden, dan kunt u deze aanpak gebruiken om de buitenmuren weer helemaal op te frissen.

U egaliseert er kleine oneffenheden mee, maar de oorspronkelijke structuur en rustieke uitstraling van de muur zelf blijft behouden. Als u kiest voor een gekleurde cement die u ligt, dan hoeft u bovendien zelfs de gecementeerde gevel niet meer te schilderen, ook niet na verloop van tijd. Gewone gevelverf moet immers vroeg of laat vervangen worden door een nieuwe laag. Dit is niet het geval bij gekleurde cement. Zeer goed nieuws voor uw portemonnee dus! U slaat twee vliegen in één klap en bereikt een groots resultaat met slechts een kleine investering.

Goed voorbereid aan de slag

Bent u overtuigd door cementering? Dan is het belangrijkste nu een goede voorbereiding. Het is best om deze techniek op een geschikt tijdstip uit te voeren. Een zonnige, gematigde dag is het ideale moment voor Dryhouse om met de klus te starten.

Contacteer Dryhouse voor een afspraak om uw gevel te laten cementeren.

Cement kan wel tegen een stootje zodra deze gedroogd is, maar tijdens de werken moeten de weersomstandigheden redelijk zijn. Zowel regen als een smeulende, kurkdroge zomerdag maken het werk veel moeilijker. De vochtige regen zorgt immers dat de cement uitloopt en niet goed droogt, en de hitte heeft het tegenovergestelde effect: de cement droogt te snel, waardoor het moeilijker wordt om een mooie egale laag aan te brengen.

Wanneer de weersomstandigheden goed zijn, kunnen we aan de slag. Voordat we kunnen starten met het eigenlijke cementeren, reinigen we de gevel eerst heel grondig met de techniek die het meest geschikt is voor de ondergrond. Als we dat niet doen, kunnen vuil en stof een goede aanhechting van de cementmix tegenwerken. Voor een optimaal resultaat van de cementering is het ook belangrijk dat de muur in een goede staat verkeert. Als er iets van schade is aan de gevel, zoals gebarsten voegen of andere problemen, dan moet de gevel eerst hersteld worden. Zodra de gevel mooi egaal en solide is gemaakt, kunnen we beginnen Nu zal het cementeren een perfect resultaat opleveren.

Cementering in uitvoer

De aanbreng gebeurt in twee stappen. Eerst is het tijd om een hechtingslaag aan te brengen. Dit garandeert een perfecte hechting tussen de gevel en uiteindelijke cementlaag. Wanneer dat is gebeurd, is uw gevel klaar voor de impregnerende cementmix.

Het resultaat van dit werk is ontegensprekelijk: uw gevel straalt weer in zijn nieuwe jasje en is voorzien van langdurige bescherming. U kunt er nu zeker van zijn dat de gevel nog voor lange tijd dienst zal doen. Verdere schilderwerken zullen ook niet meer nodig zijn.

Cementering van de gevel
Cementering van de gevel

Cementering: groots resultaat voor een kleine prijs Ziet uw gevel er afgeleefd en versleten uit? Last van verkleurde stenen, barsten en verminderde isolatie? Dryhouse biedt u de optie om als gevelbekleding te kiezen voor cementering. Dit is een techniek waarbij we het metselwerk van de buitenmuur behandelen met een dunne laag cementmix van zilverzand en

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top