Schimmel in huis

Schimmel in huis

Schimmel is een levensvorm die zich binnenshuis kan ontwikkelen op vochtige plaatsen. Schimmel heeft zuurstof, kamertemperatuur en organisch materiaal (vooral water) nodig om te ontwikkelen. De combinatie van een hoge luchtvochtigheid en een tekort aan ventilatie zorgt ervoor dat schimmel alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen en te verspreiden.

condensatie en schimmelSchimmel is zeer makkelijk herkenbaar in huis. Het vertoont immers lelijke vlekken op de muren en zorg voor een onaangename muffe geur. Schimmels behoren tot de zwammen en kunnen zich overal verspreiden door middel van hun sporen. Het is dus heel normaal dat sporen van schimmels in huis voorkomen. Er is gelukkig enkel gevaar als er vochtige plaatsen in huis zijn, want daar kunnen ze zich ontwikkelen.

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat bepaalde schimmels in huis uiterst giftige stoffen afscheiden (mycotoxinen). Een heel aantal ziektesymptomen zijn te wijten zijn aan een te hoge luchtvochtigheid en schimmels. Denk maar aan irritatie van de neus- en oogslijmvliezen, hoofdpijn, lusteloosheid enzovoort. Ernstige gezondheidsproblemen komen vooral voor bij mensen die langdurig verblijven in gebouwen met een onvoldoende luchtkwaliteit en schimmelvorming. Huisstofmijt en schimmels kunnen bestaande kwalen immers nog verergeren zoals astma, hooikoorts of huidirritatie.

met ideale vochtigheidsgraad woning geen vocht in huis, behandeling vochtige muren, schimmel in huisHet ontstaan van schimmel in huis is vaak het gevolg van condensatieproblemen. Door een tekort aan ventilatie ontstaan er vochtige plaatsen in huis waar schimmel zich kan ontwikkelen. Het is daarom belangrijk dat u niet alleen de schimmel bestrijdt door de muren en aangetaste meubelen zorgvuldig te reinigen, maar dat er ook iets aan de oorzaak wordt gedaan!

Reken op Dryhouse Vochtbestrijding om met milieuvriendelijke producten uw muren te behandelen tegen schimmel.

We pakken natuurlijk ook de oorzaak van de problemen grondig aan zodat de schimmel niet terugkomt. Als condensatie het probleem is, dan installeren we een zeer goed ventilatiesysteem dat snel de vochtige en vervuilde lucht afvoert. Zo wordt automatisch propere en droge lucht aangevoerd. Op die manier treden we snel op tegen een hoge luchtvochtigheid en kan er geen condensatie plaatsvinden en dus ook geen schimmelvorming!

Schimmel in huis
Schimmel in huis

Schimmel in huis Schimmel is een levensvorm die zich binnenshuis kan ontwikkelen op vochtige plaatsen. Schimmel heeft zuurstof, kamertemperatuur en organisch materiaal (vooral water) nodig om te ontwikkelen. De combinatie van een hoge luchtvochtigheid en een tekort aan ventilatie zorgt ervoor dat schimmel alle kansen krijgt om zich te ontwikkelen en te verspreiden. Schimmel is zeer

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top