Gevelafwerking met crepi

Of u nu liever een strakke moderne woning of een rustieke woning in pastorijstijl heeft, sierpleister of crepi zorgt steeds weer voor een mooi, stijlvol en elegant resultaat. Niet alleen voor nieuwbouw is crepi een aanrader. Ook bij een renovatie is een gevelafwerking met crepi zeker het overwegen waard.

Crepi : biedt heel wat mogelijkheden

crepiCrepi wordt ook wel sierpleister genoemd. Een sierpleister kan op elke ondergrond aangebracht worden. De ondergrond mag maar moet niet vooraf behandeld zijn. Men kan crepi ook aanbrengen met of zonder isolatie.

Crepi wordt in meerdere lagen aangebracht. Zonder aparte isolatielaag wordt er rechtstreeks op de oude gevelbekleding een wapeningsnet geplaatst. Dit net dient ter versteviging van de pleister. Samen met het net voegt men dan een waterwerende cementlaag toe. Dit hele proces wordt tot drie keer herhaald om de gevel maximaal te beschermen. Uiteindelijk plaatsen we dan de eindlaag in crepi.

Als de klant kiest voor isolatie, dan is er eigenlijk maar een enkel wapeningsnet nodig. De isolatieplaten zullen immers de grootste schokken op de gevel absorberen, waardoor extra wapeningsnetten niet meer noodzakelijk zijn. We zullen dan eerst de isolatielaag aanbrengen op de blote gevel, gevolgd door een enkel wapeningsnet. Bovenop dit net volgt dan een waterafstotende cementlaag. Pas wanneer de cementlaag helemaal droog is, brengen we ook de bovenste laag aan, namelijk de crepi.

De kleuren en structuren van crepi

Bovendien zijn er heel veel mogelijkheden inzake kleuren en verschillende structuren, zodat u uw gevel zelf kunt personaliseren. Om duurzame en kwaliteitsvolle resultaten te leveren gebruikt Dryhouse de producten van Strikolith.

strickolith gevels

Vooraleer de gevel opnieuw bekleed kan worden, moeten we eerst zorgen dat het oppervlak mooi egaal is. Als voorbereiding op het bezetten van de gevel met crepi herstellen we dus waar nodig de schade aan het metselwerk, bakstenen en beton. Bovendien maken we ook alle mogelijke scheuren en kieren weer dicht.

Dan passen we de hierboven beschreven techniek toe om de gevel af te werken met de nieuwe laag sierpleister. De producten van Stikolith bieden een ruim gamma wat betreft de structuur van de pleister en de kleur. Natuurlijk is het ook nog altijd mogelijk om bovenop de pleister achteraf nog een laagje verf toe te passen. Vele mensen vinden echter dat dit afbreuk doet aan het authentieke karakter van crepi. Dat is uiteraard een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Kies voor een prachtige gevelafwerking in crepi. Contacteer Dryhouse voor een afspraak of vraag een offerte aan.

Isolatie en crepi: dé ideale combinatie van isolatie en kleuren!

crepi plaatsen: werk in uitvoeringMen kan sierpleister plaatsen op alle ondergronden, dus eveneens op een laag isolatie. Als u toch al van plan was om uw gevel te isoleren, dan is dit het ideale moment. Als u een gevelisolatie laat aanbrengen, dan kunt u heel wat besparen op uw energiefactuur. We gebruiken tijdens dit proces isolatieplaten gemaakt van polystyreen. U kunt de ideale dikte van die platen samen met ons bepalen. Nadien bevestigen we de platen op de ondergrond met lijm op basis van mortel. Zodra de lijm voldoende is uitgehard, wordt er een versteviging aangebracht van glasvezel. Dit gebeurt door middel van een spanningsverdelende minerale of cementvrije uitvlakkingsmortel. Om de hoeken mooi af te werken, maken we gebruik van hoekprofielen. Na enkele dagen is deze voorbereiding klaar en kunnen we beginnen aan de afwerking van de gevel.

Onze uiteindelijke laag sierpleister is waterafstotend en dampopen. Bovendien heeft crepi ook waterafparelende en zelfreinigende eigenschappen. Dit wil zeggen dat het ook een goede buffer is tegen doorslaand vocht en dat mossen en algen zich niet gemakkelijk zullen kunnen hechten op de gevel. Dankzij deze kwalitatieve eigenschappen kan een lange duurzaamheid van de gevel worden gewaarborgd. Een ander belangrijk voordeel van crepi is dat het financieel zeer interessant is. U kunt met andere woorden vrij goedkoop uw gevel een zeer mooie look geven!

 

Gevelafwerking met crepi
Gevelafwerking met crepi

Of u nu liever een strakke moderne woning of een rustieke woning in pastorijstijl heeft, sierpleister of crepi zorgt steeds weer voor een mooi, stijlvol en elegant resultaat. Niet alleen voor nieuwbouw is crepi een aanrader. Ook bij een renovatie is een gevelafwerking met crepi zeker het overwegen waard. Crepi : biedt heel wat mogelijkheden

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top