Hydrofuge: waterkering op de gevel

Hydrofuge kan je woning redden bij doorslaand vocht! Het fungeert als een waterkering op de gevel. Onbeschermde, poreuze muren absorberen veel vocht. Zeker de muur die aan de regenzijde staat. Daarom is het belangrijk te voorkomen dat de buitenmuren water uit neerslag absorberen. Zo voorkom je het ontstaan van een probleem met doorslaand vocht. Hier bestaat een eenvoudige oplossing voor: de gevel voorzien van een transparante waterkering in de vorm van een hydrofuge coating.

Een hydrofuge coating aanbrengen

Een gevel moet beschermd worden tegen de invloeden van neerslag en slijtage. Zo voorkom je dat vocht doorheen de gevel kan binnendringen: het zogenaamde doorslaand vocht. Dit zorg namelijk ook voor problemen zorgen binnenhuis, zoals schimmelvorming en aantasting van bouwmaterialen. Het aanbrengen van een hydrofuge coating is een goede manier om de gevel te beschermen tegen doorslaand vocht of regendoorslag. Maar wat is hydrofuge precies en hoe past men het toe op de buitenmuren?

Wat is een hydrofuge?

Een hydrofuge houdt in dat men de gevel impregneert met een professioneel vochtwerend product. Onze hydrofuge coatings zijn vakwerk en ze beschermen je woning jarenlang, tot maximum 10 jaar! Je kunt op die manier het oppervlak van je buitenmuur voor lange tijd beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals neerslag. Bouwmaterialen zijn immers nooit honderd percent waterdicht! Vandaar dat extra bescherming een gepaste maatregel is wanneer de gevel niet tegen weer en wind opgewassen blijkt.doorslaand vocht

Een hydrofuge behandeling werkt best als een middel om problemen met doorslaand vocht te voorkomen, eerder dan te genezen. Het is daarom verstandig om er meteen een aan te brengen bij de bouw van een nieuwe woning of tijdens een gevelrenovatie. Als je al vochtproblemen hebt, kan een hydrofuge ook helpen om de gevolgen van dat probleem te bestrijden. Zo kun je doorslaand vocht tegengaan via een gevelherstelling. De vochtwerende hydrofuge maakt na deze herstelling de buitenmuren voor een tiental jaar vocht- en vuilafstotend.

Voorbereiding

Vooraleer we de hydrofuge kunnen plaatsen, moeten we de gevel reinigen en voorbereiden. De applicatie van een hydrofuge is immers slechts effectief op een solide gevel. Als er voegen, barsten en gaten in de muur te vinden zijn, dan moeten die eerst en vooral goed hersteld worden. En voor we dit goed kunnen doen, moeten we de muur ook grondig reinigen zodat er geen vuil meer aanwezig is dat de hydrofuge kan tegenwerken. De vochtwering hecht zich tenslotte aan het bouwmateriaal en dat is maar effectief als er geen vuil, roet of fijnstof in de weg zit. We moeten de muur ook ontdoen van mos en andere schadelijke gewassen. Het is belangrijk dat dit laatste gebeurt met de juiste producten. Bij Dryhouse hechten we veel gelang aan het gebruik van de juiste producten en kiezen we steevast voor hoogwaardig materiaal.

Aanbrengen

Hydrofuge aanbrengen op buitenmuurNa het voorbereiden van de gevel brengen we een doorzichtige crème aan op basis van silanen en siloxanen. De crème heeft een waterafstotend effect. De meeste gevels bevatten baksteen of zandsteen, en na verloop van tijd hebben deze stenen een sponsachtig effect. Ze zuigen water op en houden het bij, waardoor er vochtproblemen zullen ontstaan. Wanneer de crème is aangebracht, zul je merken dat water gewoonweg van de gevel rolt.

Naast een langdurige vochtwerende werking hebben hydrofuges ook een algen- en vuilafstotende functie. Met andere woorden, door het aanbrengen van een hydrofuge kun je langer genieten van de schoonheid van jegevel. De gevel heeft ook veel minder nood aan onderhoud. Bovendien ben je nu ook binnenshuis beschermd tegen vochtplekken, schimmels, enzovoort. Het is aan te raden na enkele jaren (maximaal 10 jaar) de vochtwerende crème opnieuw te laten aanbrengen. Zo ben je zeker van een continue, optimale bescherming tegen doorslaand vocht.

Heb je nog vragen over deze behandeling? Is jouw woning aan een hydrofuge toe? Neem dan gerust contact op met ons!

Hydrofuge: waterkering op de gevel
Hydrofuge: waterkering op de gevel

Hydrofuge kan je woning redden bij doorslaand vocht! Het fungeert als een waterkering op de gevel. Onbeschermde, poreuze muren absorberen veel vocht. Zeker de muur die aan de regenzijde staat. Daarom is het belangrijk te voorkomen dat de buitenmuren water uit neerslag absorberen. Zo voorkom je het ontstaan van een probleem met doorslaand vocht. Hier

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top