Gevel schilderen

gevel schilderenZiet uw huis er saai, lelijk of vervallen uit? Het is niet moeilijk om daar iets aan te doen. De gevel schilderen is een uitstekende manier om uw huis er opnieuw fris te laten uitzien! Het is een snelle en goedkope techniek om de woning helemaal om te toveren en eveneens extra te beschermen tegen weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en hagel. Een schilderbeurt kan uw gevel ook verdedigen tegen de infiltratie van vocht naar uw binnenmuren. De voorwaarde is wel dat de gevel in goede staat moet zijn vooraleer deze geschilderd wordt.

Eerst voorbereiden, dan de gevel schilderen

Als u vindt dat de tijd is gekomen om uw gevel te laten renoveren, dan kunt u steevast beroep doen op Dryhouse! We komen graag de gevel schilderen, maar we adviseren onze klanten om die stap enkel te zetten indien extra buitengevelisolatie niet noodzakelijk is. Bovendien moet de gevel er na eventuele kleine herstellingswerken nog goed uitzien en in goede staat zijn. Als de gevel lijdt onder de aanslag van mossen of algen, dan is het steeds aangewezen dat we de muren grondig reinigen met een milieuvriendelijk product om mossen te verwijderen. Er zijn allerlei ontmosser op de markt die effectief zijn zonder schadelijke neveneffecten.

Een goede voorbereiding zorgt sowieso voor een lange duurzaamheid van het schilderwerk. Daarom zorgen we eerst dat alles helemaal in orde is vooraleer we de gevel schilderen. Een geschilderde gevel kan best een tiental jaren meegaan. Na verloop van tijd zal de kleur bleker worden door de uv-straling van de zon. Dan wordt het dus tijd voor een nieuwe schilderbeurt.

De gevel schilderen op een slimme manier

Vooraleer we de gevel schilderen, is het belangrijk dat we onderzoeken uit welk materiaal de ondergrond bestaat. Niet alle ondergronden zijn immers beschilderbaar. De meeste materialen waaruit gevels worden gemaakt zijn dat gelukkig wel. Vaak zult u wel eerst de juiste primer moeten vinden, of een ander middel om de muur te fixeren.

Het kan voorkomen dat de ondergrond werkelijk niet geschikt is om te schilderen. In dat geval zijn er nog steeds vele andere mogelijkheden om de gevel te bekleden, zoals:

  • sidings
  • leien
  • sierpleister
  • steenstrips
  • enzovoort.

We waarschuwen bij Dryhouse vaak voor de gevaren van vochtinfiltratie in huis, maar we wijzen er ook op dat het noodzakelijk is dat de gevel van uw woonst waterdamp doorlaat. Waterdamp moet immers een weg moet kunnen vinden doorheen de gevel. Daarom schilderen we altijd met een dampopen gevelverf van een zeer hoge kwaliteit op basis van acrylaat. Die dampopen eigenschap van de verf is belangrijk omdat anders de waterdamp zal condenseren en de verf na verloop van tijd zal loskomen om weg te geraken.

De gevel schilderen heeft dus een praktische functie ter bescherming van de gevel en om vocht te bestrijden. Maar naast de functionele voordelen, heeft de gevel schilderen natuurlijk ook vooral een esthetisch voordeel. Een geschilderde muur ziet er vaak veel beter uit dan een bakstenen muur, zekere indien het metselwerk vrij oud is. Bovendien kunt u zelf de kleur kiezen en bijgevolg de look van uw woning helemaal personaliseren.

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten verf op de markt. Acrylaatverf is de meest gebruikte soort, maar er bestaat ook buitenmuurverf op basis van hars of siliconen. Het is belangrijk dat de verf ‘ademt’ of dampdoorlatend is. Als u natuurlijk gewoonweg een nieuwe laag aanbrengt op een gevel die reeds geverfd is met een niet-dampopen verfsoort, dan zal het niet veel uithalen om ademende verf toe te passen aangezien de onderliggende laag geen damp doorlaat. Het is daarom altijd nuttig om ons eerst een kijkje te laten nemen naar uw gevel zodat we kunnen bepalen wat er nodig is om de ondergrond maximaal te beschermen en voor te bereiden vooraleer we de gevel schilderen.

Uw gevel professioneel laten schilderen? Contacteer Dryhouse voor een offerte of afspraak.
Gevel schilderen
Gevel schilderen

Ziet uw huis er saai, lelijk of vervallen uit? Het is niet moeilijk om daar iets aan te doen. De gevel schilderen is een uitstekende manier om uw huis er opnieuw fris te laten uitzien! Het is een snelle en goedkope techniek om de woning helemaal om te toveren en eveneens extra te beschermen tegen

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top