Gevelbekleding

Weer en wind, de stralen van de zon en zelfs onnatuurlijke fenomenen zoals zure regen en uitlaatgassen stellen uw gevel voortdurend bloot aan beschadiging. Het is verstandig om regelmatig herstelwerken uit te voeren, maar na verloop van tijd is dit niet meer voldoende. Gelukkig is er ook dan nog hoop. Het is altijd mogelijk om de gevel te voorzien van gevelbekleding, ook wanneer deze zwaar beschadigd is en niet meer mooi te herstellen valt. Natuurlijk kan het ook een goed idee zijn om gewoon uit esthetische overwegingen een gevelbekleding te voorzien. Als u simpelweg van mening bent dat de tijd is gekomen om uw huis een nieuw uiterlijk te geven, dan kan gevelbekleding een indrukwekkend verschil maken. Er zijn heel wat mogelijkheden en manieren om dit te doen.

Steenstrips

steenstrips gevelbekledingIs uw gevel beschadigd? Ziet de buitenkant er niet meer mooi uit? Dan heeft het geen zin om deze helemaal tot op het bot af te kappen en de buitenste steen opnieuw te gaan metsen. Dat zou enkel maar onnodige kosten en rommel met zich meebrengen. Als u de gevel wilt vernieuwen, dan kan dat ook anders.

Indien herstelling van de oorspronkelijke gevel uw doel is, dan volstaat het om barsten en kieren op te vullen en eventueel een hydrofuge aan te brengen tegen doorslaand vocht. Daarover komt u meer te weten op de pagina ‘hydrofoberen’. Vervolgens moeten we de gevel extra beschermen en zorgen dat deze er opnieuw mooi uitziet. Om dat doel te bereiken, kunnen we nu de gevel bekleden met steenstrips. De gevel krijgt via deze techniek de uitstraling van een mooie, pas gemetste muur. Het resultaat oogt bijzonder aantrekkelijk. Deze steenstrips lijmen we rechtstreeks op de muur of op de buitenisolatie. Als u er dus eerder al aan dacht om gevelisolatie te plaatsen, dan is dit de ideale kans om die isolatie aan te brengen en het eindresultaat vervolgens te bekleden met steenstrips.

Sidings of gevelpanelen

sidingsSidings worden ook wel gevelpanelen genoemd in het Nederlands. Met dit hulpmiddel kan men oude gevels heel snel en gemakkelijk opnieuw decoreren. De panelen zorgen ook voor een frisse en moderne look. De panelen kunnen op eender welke ondergrond geplaatst worden, dus ook op de oude gevel of op een isolatielaag. Het kan dus een goed idee zijn om deze panelen te combineren met onderliggende isolatie. Zo slaat u twee vliegen in één klap: een goed geïsoleerde woning met een mooie nieuwe gevelbekleding. De sidings zijn erg veelzijdig: ze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst op een houten lattenconstructie.

Leien gevelbekleding

leisteenLeisteen is een natuurlijk product met een authentiek uiterlijk dat bovendien goed geschikt is om de negatieve invloeden van weer en wind te weerstaan. Een gevelbekleding met leien wordt meestal gebruikt voor het beschermen van de zijgevels. Op zichzelf is leisteen zonder bijkomende maatregelen niet geschikt om doorslaand vocht te voorkomen, maar het heeft wel andere voordelen. Het is een goedkope en efficiënte manier om gevelbekleding toe te passen, die zowel goed isoleert als goed ademt. Als u de gevel op de lange termijn wilt beschermen tegen de tand des tijds, dan is dit een goede keuze want het materiaal is duurzaam. Anderzijds is een leien gevel minder bestand tegen extreme temperaturen.

Men kan kiezen voor echte leisteen of voor kunstleien, vervaardigd van cement en minerale vezels. Het toepassen van een gevelbekleding met leien kan zeer goed werken in combinatie met isolatie. De leien zelf worden op een houten raamwerk geplaatst met halen en spijkers. Het grootste voordeel van een gevelbekleding met leien is dat deze zeer lang meegaan en het prijskaartje niet aan de hoge kant is. Bovendien zijn er ook heel wat kleuren beschikbaar en zijn er verschillende configuraties mogelijk om de leien te schikken. De klassieke ruitvorm is natuurlijk de meest bekende variant die men vaak aan Belgische zijgevels ziet.

Houten gevelbekleding

houten gevelbekledingEen houten gevelbekleding is één van de oudste technieken die nog worden gebruikt. Hout heeft heel wat positieve natuurlijke eigenschappen voor een gevel, zoals een natuurlijke isolatie. Technieken om de gevel te bedekken met hout zijn de laatste jaren weer in opmars. Net zoals steenstrips of gevelpanelen kan een houten gevelbekleding gemakkelijk rechtsreeks op een minder fraaie muur geplaatst worden. Anderzijds kan men het hout ook bovenop een verse buitengevelisolatie zetten. Het kan dus een goed idee zijn om nieuwe isolatie te combineren met een houten gevelbekleding. Tenslotte heeft hout natuurlijk zijn unieke esthetische voordelen. Een houten gevel voelt bijzonder gezellig en verwelkomend aan.

Op zoek naar aantrekkelijke, beschermende gevelbekleding voor uw woning? Contacteer Dryhouse meteen.
Gevelbekleding
Gevelbekleding

Weer en wind, de stralen van de zon en zelfs onnatuurlijke fenomenen zoals zure regen en uitlaatgassen stellen uw gevel voortdurend bloot aan beschadiging. Het is verstandig om regelmatig herstelwerken uit te voeren, maar na verloop van tijd is dit niet meer voldoende. Gelukkig is er ook dan nog hoop. Het is altijd mogelijk om

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top