Kelderventilatie en reiniging

Kelderventilatie en kelderreiniging

Wanneer er in uw kelder geen sprake is van infiltratie van grondwater door de vloer, wanden of kimnaad… dan is het niet nodig om een bekuiping of kelderdrainage toe te passen. Ook zonder de infiltratie kan het gebeuren dat er toch natte plekken op de vloer zijn, druppels op de muren en zelfs schimmels. Als u last heeft van één van deze problemen zonder infiltratie van grondvocht, dan wijst dit op een condensatieprobleem. Dat heeft meestal te maken met gebrekkige kelderventilatie.

ventilatie kelder, kelder ventilatiesysteem, kelderventilatie, ventilatiesysteem, kelder ventilerenOpties voor de behandeling van een vochtige kelder

Ook is het mogelijk dat er misschien geen vochtige plekken zichtbaar zijn, maar wel een sterke zoutafzetting die niet kan uitbloeien vanwege de vochtrijke lucht. In een dergelijke situatie kan u ook best een kelderventilatie laten installeren en een kelderreiniging doorvoeren.

Als uw kelder last heeft van condensatie, dan zijn de muren waarschijnlijk wel bestand tegen de druk van het grondwater. Het probleem komt dus niet van vochtdoorlatende muren. Er zal wel sowieso damp doorheen de muren dringen. Dat is immers volstrekt normaal. Condensatie ontstaat wanneer die dampen niet uit de kelder kunnen ontsnappen. Het dampvocht hecht zich dan aan de muren. Vervolgens sijpelt het naar beneden en op die manier komt er steeds maar meer water in de kelder.

De oorzaak hiervan is een gebrek aan kelderventilatie. Dit komt vaak voor omdat in kelders verluchtingsmogelijkheden beperkt zijn en meestal is er slechts één enkele ingang. Een bekuiping van de kelder of drainage zou in dit geval weinig nut hebben, want het probleem komt van een andere oorzaak. Enkel de installatie van een goede kelderventilatie kan het vochtprobleem oplossen door de vochtige lucht naar buiten te blazen. Op die manier kan men de vorming van ongezonde schimmels tegenhouden. Gelukkig is condensatie een probleem dat met kelderventilatie op te lossen valt, samen met een grondige reiniging en herschildering van de kelder.

Kelderventilatie

kelder reinigingHet is normaal dat er waterdamp doorheen de muren komt. Het is echter niet goed als die damp niet kan wegvluchten. Door de installatie van een grondige kelderventilatie (C-systeem) zal de waterdamp die doorheen de muren komt, mechanisch uit de kelder worden afgevoerd. Hierdoor wordt automatisch meteen ook verse en droge lucht aangezogen. De druppels op de muren en plafond zullen verdwijnen en eventuele plassen op de vloer ook.

Zo kan de kelder dienst doen als een gezonde bewaarplaats en zelfs als leefruimte. De kelder zal weer nuttig zijn voor woning en gezin, want schimmels zullen geen kans meer krijgen om zich te ontwikkelen. Bovendien is een ventilatietoestel zeer zuinig qua energieverbruik.

Weten of kelderventilatie geen goede optie voor uw woonst zou zijn? Contacteer ons voor een afspraak.

 Kelderreiniging

Een kelder die gedurende vele jaren heeft moeten lijden onder condensatieproblemen, heeft nood aan een kelderreiniging. Vochtproblemen kunnen immers heel wat schade toebrengen. Ten eerste moeten de muren zorgvuldig behandeld worden. Alle loszittende delen zullen mechanisch verwijderd moeten worden. En als u echt grondig wilt zijn, dan kan u er nog voor kiezen om de gehele aangetaste afwerkingslaag te verwijderen tot op de blote steen. U kunt dan ook de bakstenen reinigen door ze te zandstralen.

We moeten de muren duurzaam beschermen en er bovendien ook voor zorgen dat ze er fris en schoon uitzien. Met dat in het achterhoofd schilderen we de keldermuren met een zeer goede kelderverf die bovendien vochtwerend is. Hoewel de verf vocht weert, laat deze wel de waterdamp door. Damp komt sowieso van buitenaf doorheen de muren naar binnen. Dit is altijd het geval. Het is dan ook een goede zaak dat de vochtwerende verf die dampen niet tegenhoudt. Als de verf niet dampdoorlatend was, dan zou ze na verloop van tijd loskomen door de aanhoudende druk van de damp doorheen de muur.

Een vochtvrije en schone kelder is een aanwinst voor uw woning waar u heel wat plezier aan kunt beleven! Contacteer ons voor meer informatie.
Kelderventilatie en reiniging
Kelderventilatie en reiniging

Kelderventilatie en kelderreiniging Wanneer er in uw kelder geen sprake is van infiltratie van grondwater door de vloer, wanden of kimnaad… dan is het niet nodig om een bekuiping of kelderdrainage toe te passen. Ook zonder de infiltratie kan het gebeuren dat er toch natte plekken op de vloer zijn, druppels op de muren en zelfs

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top