Gevelreiniging: onderhoud en vochtpreventie

Een gevelreiniging verdelgt mossen en algen op de muur en geeft je woning weer een mooie, gezonde uitstraling! Toch is het geen luxebehandeling maar een essentieel onderdeel van je woningonderhoud. Verontreiniging op je gevel, zoals mossen, algen, fijn stof en roest of aanslag van hygroscopische zouten kunnen je steenwerk namelijk behoorlijk aantasten! De gevolgen daarvan zorgen vaak voor grotere kosten dan een regelmatig onderhoud.

Een verontreinigde gevel met grote gevolgen

Negatieve invloeden zoals mossen, algen en andere verontreiniging zorgen over de jaren voor schade aan de gevel. Hardnekkige afzetting kan immers diep in het steenwerk doordringen. Verstopte capillairen kunnen belemmeren dat je muur kan ‘ademen’ en vochtproblemen in de hand werken. Een van de vaak voorkomende gevolgen is bijvoorbeeld doorslaand vocht. Op termijn kunnen er scheuren, barsten en lekken ontstaan die ook tot grote problemen kunnen leiden. Tenslotte kan ook je energieverbruik hieronder gaan lijden.

Professionele gevelreiniging

Een gevelreiniging is daarom een goede preventieve behandeling van de buitenmuren. Bovendien zorgt het voor een prachtige uitstraling van je gevel. En die is tenslotte het visitekaartje van je ganse woning!

Ontmossen van gebouw

Bij Dryhouse werken we met gespecialiseerde moderne apparatuur en uitstekende producten. Het is ook mogelijk om op een milieuvriendelijke manier te reinigen met oog voor jouw veiligheid en die van je woning. De meest eenvoudige reiniging is op basis van kokend water.
Maar ook chemische reiniging is mogelijk bij zwaar verontreinigde gevels, ook bij een kwetsbare ondergrond. We voeren een gevelreiniging vaak uit in combinatie met een hydrofuge coating. Die beschermt je gevel dan nog jarenlang tegen vocht en vuil.

Verschillende types gevelreiniging

gevelreiniging: voor en na

Gevelreiniging kan op allerlei verschillende manieren uitgevoerd worden. Wat voor jouw gevel de beste methode is, hangt af van het type ondergrond en de mate van vervuiling. Afhankelijk van de toestand van je gevel kun je kiezen voor biologische of chemische producten.

Zachte gevelreiniging

Zachte gevelreiniging

Is er slechts sprake van lichte verontreiniging? Dan is een zachte gevelreiniging vaak voldoende om je gevel efficiënt schoon te maken. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een stoomtechniek met de juiste temperatuur en waterdruk, kunnen we je gevel perfect reinigen op basis van gewoon zuiver water. Dit is vanzelfsprekend ook de goedkoopste methode.

Chemische gevelreiniging

Is de verontreiniging hardnekkig en diep doorgedrongen in de gevel? Dan is een chemische reiniging beter op zijn plaats.
We zorgen er altijd voor dat er geen enkele schade aan je gevel komt! Daarom voeren we eerst een grondige diagnose uit om te bepalen welke methode voor jou de meest geschikte is!

Extra beschermlaag

Door gevelreiniging te combineren met een beschermende hydrofuge, maken we na de ontmossing of grondige reiniging je gevel permanent vuil- en vochtwerend!

Jouw gevel: zo goed als nieuw!

Denk je dat jouw gevel baat heeft bij een grondige gevelreiniging? We zitten bij Dryhouse graag met jou samen om de meest passende techniek te kiezen. Met de juiste reinigingsmethode blijft je gevel onbeschadigd en voorkom je vochtproblemen op langere termijn. Bovendien bespaar je veel kosten. Je gevel ziet er helemaal zoals nieuw uit en wordt snel weer het trotse uithangbord van je woonst!

Wil je van je woning ook de blikvanger van de straat maken? Neem snel contact op met een van onze experts en vraag om advies of een vrijblijvende offerte.

Gevelreiniging: onderhoud en vochtpreventie
Gevelreiniging: onderhoud en vochtpreventie

Een gevelreiniging verdelgt mossen en algen op de muur en geeft je woning weer een mooie, gezonde uitstraling! Toch is het geen luxebehandeling maar een essentieel onderdeel van je woningonderhoud. Verontreiniging op je gevel, zoals mossen, algen, fijn stof en roest of aanslag van hygroscopische zouten kunnen je steenwerk namelijk behoorlijk aantasten! De gevolgen daarvan

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top