Injecteren tegen opstijgend vocht

Waarom kun je best je muren injecteren tegen opstijgend vocht? De muur injecteren is de meest efficiënte manier om opstijgend vocht te bestrijden. Je kunt ook de muur laten onderkappen en zo een nieuwe waterkering installeren. Dat is zeker een effectieve behandeling, maar het is ook een proces van langere duur dat niet meteen budgetvriendelijk is. Injectie blijft de beste optie.

Werkwijze muren injecteren tegen opstijgend vocht

opstijgend vocht in muren behandelen, optstijgend vocht op te lossen door muur onderkappen, opstijgend vocht, vochtige binnenmuren, vocht in muurWanneer we bij Dryhouse muren injecteren tegen opstijgend vocht, boren we eerst gaten in de muren van 12 à 14 mm diameter. Dit doen we om de 9 cm. Deze boorgaten vormen een horizontale lijn vanaf het hoogste vloerniveau. Daarna injecteren we de injectiegel van hoge kwaliteit onder lage druk in de stofvrij gemaakte boorgaten. De gel brengen we in onder lage gelijke druk zodat die zich goed in de holten kan  verspreiden. De gel verdampt (sublimeert) gedurende 3-4 weken uit in de muur. Zo ontstaat er een sluitende vochtbarrière.

De technische uitleg…

De stenen van een muur hebben capillairen. Dat zijn kleine holtes en open ruimtes die ervoor zorgen dat de steen vocht opneemt. Die vochtopname is nodig voor de aanhechting van cement. Maar jammer genoeg zuigen diezelfde capillairen ook grondvocht aan. De injectiegel zal zich dus in die capillairen moeten verspreiden. De ingebrachte microsiliconen en silanen van de injectiegel hechten zich met behulp van het sterke polymeer vast aan de randen van de capillairen en persen op die manier het water weg. De poreuze structuur van de steen wordt dus via deze weg omgevormd naar een structuur met veel fijnere capillairen. Daardoor verandert de oppervlaktespanning van water wat maakt dat de watermoleculen te groot worden om in de fijnere capillairen van de steen binnen te dringen. Bijgevolg wordt opstijgend vocht permanent onmogelijk gemaakt.

Injecteren tegen opstijgend vocht geeft optrekkend vocht dus geen kans meer in je woning. Contacteer ons vandaag nog voor meer info.

Onze injectiegel: Rewagel inject A

Dryhouse gebruikt altijd de beste producten om je woning vochtvrij te maken en te houden. Injecteren tegen opstijgend vocht doen we met Rewagel, het meest gerenommeerde product op de markt.

Wanneer je de gel inspuit, merk je al gauw dat de substantie er wit uitziet. Maar zodra de gel zijn werk begint te doen, zal deze witte kleur verdwijnen en zal ze transparant kleuren. Ze zal vervolgens gaan sublimeren binnen de capillairen. De gel verandert dus eigenlijk in damp.

We noemen dit dan ook de overgang van de gelfase naar de dampfase.

rewagel dryhouse

Op deze manier verspreidt het materiaal zich optimaal binnen het capillair stelsel van het bouwmateriaal, of dit nu vochtig of droog is.

Andere soorten gels

Tegenwoordig zijn er ook nieuwere gels op de markt. De meeste daarvan werken desublimerend. Dat betekent dat de gel tijdens zijn indampingsproces ook een vloeibare fase heeft.

Een desublimerende gel gaat dus van de gelfase over naar de vloeibare fase en vervolgens pas naar de dampfase.

Het voordeel van deze vloeibare fase is dat het materiaal zich op dit moment ook neerwaarts gaat verspreiden, terwijl damp zich vooral opwaarts verspreidt. Met een desublimerende gel krijgen we dus een meer volledige verspreiding van het vochtwerend materiaal.

Het is essentieel dat men elk boorgaatje luchtdicht afsluit. Anders gaat 60 tot 65% van de gel verloren. Het efficiënt aanbrengen van de gel vraagt dus veel ervaring. Bovendien is het afhankelijk van de situatie dan nog steeds niet altijd gemakkelijk.

In de praktijk kunnen we ook niet garanderen dat alles 100% wordt gedicht. Denk maar aan vaste elementen die tegen de muur staan, zoals keukens, elektriciteitskasten, baden, enzovoort. Het is niet de bedoeling om dit allemaal te gaan uitbreken bij het injecteren tegen opstijgend vocht. We vangen dit probleem wel op door dan ook aan de andere kant van de muur te injecteren maar de boorgaatjes open te laten.

Waarom Rewahgel?

Rewahgel is de enige sublimerende gel op de markt die niet verhardt bij contact met de lucht en dit maakt deze gel uniek. Zo kan de gel namelijk niet verloren gaan bij injectie. Rewahgel biedt daardoor dus meer garantie op effectiviteit. Het is niet voor niets de gel die bij uitstek wordt gebruikt op de professionele markt. Bovendien maakt ook monumentenzorg gebruik van Rewahgel bij renovaties van kerken en kathedralen. In de publieke sector wordt het gebruikt voor het vocht vrij maken van bejaardentehuizen en ziekenhuizen, overheidsgebouwen, enzovoort.

Nog een voordeel van Rewah Inject A is dat het altijd in de steen indampt en niet in de lucht. Het maakt dus niet uit of je de gel injecteert in celblokken, isolatieblokken of holle steen. Dit zorgt ervoor dat de gel ook daar werkt waar er geen rechtstreeks contact met het materiaal werd gemaakt.

De Rewah Inject A-gel is gekwalificeerd en staat geregistreerd. Rewah Inject A heeft alle laboratoriumtesten met glans doorstaan en is in het bezit van het AAB-label. We werken bij Dryhouse dus enorm graag met dit product, omdat we daarmee kunnen garanderen dat het optrekkend vocht voorgoed bestreden is.

garantie vochtbestrijding30 jaar garantie tegen opstijgend vocht

Dankzij onze jarenlange expertise op het gebied van vochtbestrijding en onze keuze voor kwalitatieve producten zijn we zeker van onze kwaliteit en doeltreffendheid. Dit beloven we dus ook op lange termijn voor onze klanten. Daarom bieden we steeds dertig jaar garantie op een vochtvrije woning. Meteen na het uitvoeren van de werken ontvang je dan ook dit garantiecertificaat.

Met een tussenkomst van Dryhouse zeg je dus resoluut vaarwel tegen je vochtproblemen! Neem snel contact op met ons voor een offerte of gratis diagnose.

Injecteren tegen opstijgend vocht
Injecteren tegen opstijgend vocht

Waarom kun je best je muren injecteren tegen opstijgend vocht? De muur injecteren is de meest efficiënte manier om opstijgend vocht te bestrijden. Je kunt ook de muur laten onderkappen en zo een nieuwe waterkering installeren. Dat is zeker een effectieve behandeling, maar het is ook een proces van langere duur dat niet meteen budgetvriendelijk

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top