Injecteren tegen opstijgend vocht

Waarom kunt u best uw muren injecteren tegen opstijgend vocht? De muur injecteren is de meest efficiënte manier om opstijgend vocht te bestrijden. U kan ook de muur laten onderkappen en zo een nieuwe waterkering installeren. Dat is zeker een effectieve behandeling, maar het is ook een langdurig proces dat niet vriendelijk is voor uw budget. Injectie blijft de beste optie.

Werkwijze muren injecteren tegen opstijgend vocht

opstijgend vocht in muren behandelen, optstijgend vocht op te lossen door muur onderkappen, opstijgend vocht, vochtige binnenmuren, vocht in muurOnderaan de muren boort men gaten van 12 à 14 mm diameter, dit om de 9 cm. Deze boorgaten vormen een horizontale lijn vanaf het hoogste vloerniveau. Een injectiegel van hoge kwaliteit wordt onder lage druk in de stofvrij gemaakte boorgaten geïnjecteerd. De gel wordt onder lage gelijke druk ingebracht om zich goed in de holte te verspreiden. De gel verdampt (sublimeert) gedurende 3-4 weken uit in de muur. Zo ontstaat een sluitende vochtbarrière.

De stenen van een muur hebben capillairen. Dat zijn kleine holtes en open ruimtes die ervoor zorgen dat de steen vocht opneemt. Die vochtopname is nodig voor de aanhechting van cement, maar de capillairen zuigen helaas ook grondvocht aan. De injectiegel zal zich in die capillairen moeten verspreiden. De ingebrachte microsiliconen en silanen van de injectiegel hechten zich met behulp van het sterke polymeer vast aan de randen van de capillairen en persen als het ware het water weg. De poreuze structuur van de steen wordt omgevormd naar een structuur met veel fijnere capillairen. De oppervlaktespanning van water verandert en de watermoleculen zijn te groot om in de fijnere capillairen van de steen binnen te dringen. Bijgevolg wordt opstijgend vocht permanent onmogelijk gemaakt.

Optrekkend vocht geen kans meer geven in uw woning? Contacteer Dryhouse vandaag nog.

Onze injectiegel: Rewagel inject A

Dryhouse doet steevast beroep op de beste producten om uw woning vochtvrij te maken en te houden. Injecteren tegen opstijgend vocht doen we met Rewagel, het meest gerenommeerde product op de markt.

Wanneer men de gel inspuit, merkt u al gauw dat de substantie er wit uitziet. De kleur zal verdwijnen en de gel wordt transparant wanneer deze zijn werk doet en zal sublimeren binnen de capillairen; met andere woorden: de gel verandert in damp.

Dit noemen we de overgang van de gelfase naar de dampfase.

rewagel dryhouse

Op deze manier verspreidt het materiaal zich optimaal binnen het capillair stelsel van het bouwmateriaal, of dit nu vochtig of droog is.

Tegenwoordig zijn er ook nieuwere gels op de markt. De meeste daarvan werken desublimerend. Dat betekent dat de gel tijdens zijn indampingsproces ook een vloeibare fase heeft.

Bij een desublimerende gel gaan we dus van de gelfase over de vloeibare fase naar de dampfase.

Het voordeel van de vloeibare fase is dat het materiaal zich tijdens deze fase ook neerwaarts verspreidt, terwijl damp zich vooral opwaarts verspreidt. Met een desublimerende gel krijgen we dus een meer volledige verspreiding van het vochtwerend materiaal.

Het is essentieel dat men elk boorgaatje luchtdicht afsluit. Anders gaat 60 tot 65% van de gel verloren. Het is een beetje een kunst om de gel aan te brengen en afhankelijk van de situatie is dit niet altijd even gemakkelijk. In de praktijk kan men niet altijd verzekeren dat alles volledig wordt gedicht. Denk aan vaste elementen die tegen de muur staan zoals keukens, elektriciteitskasten, baden enzovoort. Die kan men natuurlijk niet zomaar verwijderen. Er wordt dan wel geïnjecteerd aan de andere kant van de muur maar de boorgaatjes blijven open. Ook als de werken volledig correct worden uitgevoerd, kan men dus niet absoluut garanderen dat alles gedicht werd.

Rewahgel is de enige sublimerende gel op de markt die niet verhardt bij contact met de lucht en dit maakt deze gel uniek. Zo kan de gel immers niet verloren gaan bij injectie. De garantie op effectiviteit is dus veel sterker bij Rewahgel. Niet voor niets is Rewah dé gel bij uitstek die wordt gebruikt op de professionele markt. Monumentenzorg gebruikt deze gel bij kerken en kathedralen. Ook in de publieke sector gebruikt men Rewah bij bejaarden- en ziekenhuizen, overheidsgebouwen, en dergelijke meer. Het maakt niet uit of men de gel injecteert in cellenblokken, isolatieblokken of holle steen, de Rewah inject A dampt altijd in de steen in, en niet in de lucht. De gel werkt dus ook daar waar er geen rechtstreeks contact met het materiaal werd gemaakt.

De gel Rewah Inject A is gekwalificeerd en staat geregistreerd. Rewah Inject A heeft alle laboratoriumtesten met glans doorstaan en bezit het AAB-label.

garantie vochtbestrijding30 jaar garantie tegen opstijgend vocht

Dankzij onze jarenlange expertise op het gebied van vochtbestrijding zijn we zeker van onze kwaliteit en doeltreffendheid. Dit garanderen we ook op lange termijn. Daarom bieden we steeds dertig jaar garantie op een vochtvrije woning. U ontvangt meteen na de werken dit garantiecertificaat.

Met een tussenkomst van Dryhouse zegt u dus resoluut vaarwel tegen uw vochtproblemen!