Vocht in huis: gevolgen voor uw gezondheid en portemonnee

Vocht in huis: gevolgen voor uw gezondheid en portemonnee – Niet te onderschatten: de gevolgen van vocht in huis op uw woning en gezin. Wat maakt vocht in huis zo schadelijk? Hoe kan u het herkennen en hoe kan u vocht in muren oplossen? Er bestaan verschillende soorten vochtproblemen en alleen een oplossing op maat maakt een behandeling daadwerkelijk effectief. Ontdek de oplossing voor problemen met vocht in huis! Dryhouse vochtbestrijding verzorgt maatwerk om vocht in huis te bestrijden.

Vocht in huis hoort daar niet thuis!

Vocht in huis is een veel voorkomend probleem dat vaak wordt onderschat. Vocht in huis heeft namelijk aanzienlijke gevolgen voor uw gezondheid en portemonnee, indien het niet of niet correct behandeld wordt. Van nature is er veel vocht in de lucht aanwezig en er hangt altijd waterdamp in huis. In beperkte mate is dit normaal en wenselijk. Maar een sterke influx van vocht hoort niet thuis in uw leefruimte.

Een normale hoeveelheid vocht in de lucht is logisch. Dit woonvocht komt vrij bij dagelijkse huiselijke activiteiten zoals wassen, koken, douchen en strijken. Zelfs door uit te ademen komt er vocht in de lucht terecht. Dit geldt niet alleen voor uw gezinsleden, maar ook voor huisdieren en zelfs planten. Alles dat leeft draagt bij aan het vochtgehalte in huis. Indien de luchtvochtigheid echter aanhoudend hoger ligt dan normaal, is dit vaak te wijten aan vochtproblemen. Wanneer vocht zich gaat afzetten op uw ramen of op muren in koude hoeken van uw woning met onvoldoende ventilatie spreekt men van condensatie.

Eens u dit vochtprobleem door ervaren vochtbestrijders gratis laat analyseren, kan een passende oplossing voorgesteld worden. Deze oplossing zorgt ervoor dat zowel dit vocht in huis als de daardoor veroorzaakte schimmel– en ongedierteproblemen verdwijnen.

Vertrouw op de ervaring en het vakmanschap van Dryhouse vochtbestrijding. Contacteer ons voor een afspraak of offerte op maat.

Ook andere vochtproblemen zoals opstijgend vocht kunnen zich een weg banen naar binnen en uw interieur én uw gezondheid schaden. Vocht in huis kan immers leiden tot vochtvlekken en eventueel schimmels die voor ernstige ademhalingsproblemen en longaandoeningen kunnen zorgen. Een slecht of te vochtig binnenklimaat kan ook uw weerstand verlagen waardoor u vatbaar wordt voor andere ziekten. Dit is een ongezonde en op termijn onhoudbare situatie die we voor u kunnen verhelpen. Laat ons vanuit onze jarenlange ervaring u helpen vocht in huis verwijderen.

Vocht in huis opsporen

opstijgend vocht voor behandeling, vocht in huis, opstijgend vocht AalstWanneer vocht in huis zicht manifesteert, kunt u dat vaak duidelijk zien. Zeker in woningen met een slechte ventilatie kan vocht zich afzetten op koele plaatsen met weinig luchtcirculatie. Na het baden of douchen in de badkamer is condensatie een normaal gevolg, maar als dit vaak voorkomt in uw leefruimte duidt dit op een vochtprobleem. Koude vloeren kunnen ook een mogelijke indicatie zijn dat u met vochtproblemen te maken heeft.

Trekt vocht echter door de muren, dan kunnen deze al erg verzadigd zijn, voordat u tekenen aan het oppervlak kunt zien. Denk aan vochtplekken, schimmel, zoutuitbloei en dergelijke. Bij zoutuibloei kristalliseren de zouten aanwezig in bouwmateriaal en mogelijk opgetrokken via het grondwater. Hierdoor raken de poriën van de muur verstopt en wordt ook metselwerk beschadigd. Een grondige vochtbestrijding komt in zo’n situatie opnieuw als geroepen. De muren zullen na hun behandeling een tijd moeten uitdrogen voordat de situatie weer een normale status quo bereikt.

Een te hoge luchtvochtigheid heeft altijd een oorzaak die niet altijd gemakkelijk op te sporen is. Vaak is een expert ter plaatse noodzakelijk om de juiste oorzaak te achterhalen met behulp van professionele apparatuur. Bovendien hebben vakmensen in vochtbestrijding hun jarenlange ervaring en expertise mee. De oorzaak ligt vaak niet vlakbij de plaats waar het probleem zich manifesteert. Het is ook mogelijk dat er verschillende oorzaken zijn. Er kan vochttoevoer zijn door een lekkage, door een constructiefout, funderingsprobleem of (structurele) slijtage. Ook hardnekkige weersomstandigheden kunnen zorgen voor insijpelend of doorslaand vocht. Deze verhoogde vochtigheid in de leefruimte kan aan de oppervlakte komen door condensatie of natte muren. Er kunnen zich vochtvlekken aftekenen of er kan andere schade ontstaan aan de binnenmuren zoals afbladderende verf, loskomend behang of afbrokkelend pleister. Dit zorgt niet alleen voor schade aan uw woning maar, zeker wanneer er ook sprake is van schimmels, veroorzaakt tevens schade aan uw gezondheid. Zo creëert vocht in huis een onhoudbare situatie die u steeds meer op kosten jaagt. Hoe eerder u professionele vochtbestrijding inschakelt, hoe beter voor uw huis, uw gezin en uw spaarrekening.

Vocht in huis permanent bestrijden

Bij vocht in huis is het belangrijk dat de juiste oorzaak zo snel mogelijk permanent wordt aangepakt door een professioneel team van vochtbestrijders. Een raam openen en voor extra ventilatie zorgen, kan een tijdelijke oplossingen zijn. Het reinigen van schimmelvlekken met een javeloplossing kan de zichtbare gevolgen van een vochtprobleem voor een tijdje wegwerken. Toch kunnen dergelijke kortstondige lapmiddeltjes het vochtprobleem niet helemaal wegnemen. Daarvoor moet de oorzaak permanent worden aangepakt. Om voor eens en voor altijd met vochtproblemen af te rekenen, is professionele vochtbestrijding door een vochtexpert noodzakelijk. Enkel vakmensen met de juiste ervaring en kennis kunnen garanderen dat het probleem nooit meer terugkomt.

Bij Dryhouse kunt u vrijblijvend een gratis vochtdiagnose krijgen en advies voor het voorgoed bestrijden van uw vochtproblemen.
Vocht in huis: gevolgen voor uw gezondheid en portemonnee
Vocht in huis: gevolgen voor uw gezondheid en portemonnee

Vocht in huis: gevolgen voor uw gezondheid en portemonnee – Niet te onderschatten: de gevolgen van vocht in huis op uw woning en gezin. Wat maakt vocht in huis zo schadelijk? Hoe kan u het herkennen en hoe kan u vocht in muren oplossen? Er bestaan verschillende soorten vochtproblemen en alleen een oplossing op maat

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top