Vochtige buitenmuur behandelen met waarborg

Hydrofuge aanbrengen op buitenmuur, vochtdoorslag voorkomen, vochtige buitenmuur, vochtdoorslag muur behandelen

Vochtige buitenmuur behandelen met waarborg. Bezorgd over die vochtige plek op buitenmuur? Geen nood! Onze specialisten in vochtbestrijding onderzoeken de natte muur en bieden een goede behandeling aan. We kunnen de gevel beschermen tegen slagregen, of injecteren tegen opstijgend vocht, afhankelijk van de oorzaak van het vochtprobleem.

Kies voor professionele vochtbestrijding met garantie.

Oorzaak vochtige buitenmuur onderzoeken

Een vochtige buitenmuur is één van de meest voorkomende vochtproblemen in ons land. Een vochtige buitenmuur kan verschillende oorzaken hebben. Een frequent probleem is regendoorslag, beter bekend als doorslaand vocht. Dit vochtprobleem doet zich voor wanneer water uit neerslag zoals slagregen uw huis binnendringt langs beschadigingen in de gevel, of via te poreus steenwerk. Hoewel vooral oudere baksteen gevoelig is voor gebreken die aanleiding geven tot vochtproblemen, blijft het een zeer populair bouwmateriaal vanwege zijn vele goede eigenschappen.

opstijgend vocht buitenmuurRegendoorslag is echter niet de enige mogelijke oorzaak van een vochtige buitenmuur. Opstijgend vocht komt niet alleen in binnenmuren voor. Iedere muur met een gebrekkige waterkering die in contact komt met grondvocht kan problemen krijgen met optrekkend vocht. Gelukkig is opstijgend vocht in zowel binnen- als buitenmuren uiterst effectief te behandelen.

De oorzaak van een vochtprobleem is vaak niet zo evident als dit op het eerste zicht kan lijken. Daarom is het van groot belang altijd eerst uw vochtprobleem gratis te laten analyseren door een expert in vochtbestrijding.

Heeft u last van een vochtige buitenmuur? Vraag meteen uw vrijblijvende vochtdiagnose aan.

Vochtproblemen vakkundig bestrijden

Blijkt uw woning problemen te hebben met opstijgend vocht in de buitenmuren? Onze professionele injectiemethode garandeert een oplossing voor dit vochtprobleem. Mits uitgevoerd door vakmensen is deze methode van de muren injecteren met een vochtwerend product een topper om problemen met optrekkend vocht te verhelpen.

uitbloei hygroscopische zoutenTijdens uw vochtdiagnose testen we de natte muren niet alleen op de hoeveelheid en oorzaak van het aanwezige vocht. We onderzoeken ook of er problemen zijn met hygroscopische zouten. Deze zouten kunnen via het grondwater opgenomen zijn door de muren. Omdat dit soort zouten waterdamp uit de lucht onttrekken, kan het lijken alsof vochtplekken niet verdwijnen na een behandeling. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een doe-het-zelver bij het injecteren niet ook het probleem van deze zouten heeft kunnen bestrijden. De eigenschap van onbehandelde hygroscopische maakt dat het aangetrokken vocht vochtplekken op de muur vormt, waardoor de muren ook na aanbreng van een vochtkering nat blijven. Vandaar dat onze specialisten meteen ook deze zouten behandelen, wanneer het vochtprobleem in uw muren opgelost wordt. Zo trekt de muur geen vocht meer aan en kan ze naar behoren opdrogen.

Lag het probleem van de vochtige buitenmuur toch in regendoorslag? Dan dient de verantwoordelijke beschadiging of constructiefout hersteld te worden. Ter voorbereiding wordt uw gevel eerst grondig gereinigd om ze te ontdoen van vuil, mossen of schimmels. Na de gevelherstelling kan de muur een effectieve extra beschermingslaag krijgen, indien we een hydrofuge toepassen. Deze hydrofuge coating van een vocht- en vuilafstotend product beschermt uw gevel voor meerdere jaren doordat het vochtwerende eigenschappen verkrijgt.

Bescherm uw gevel jarenlang tegen vocht, vuil en algengroei. Dryhouse komt bij u langs voor een gevelreiniging en hydrofuge coating.