Vochtplekken schilderen na vochtbestrijding

Vochtplekken schilderen na vochtbestrijding: tips & trucs om vochtplekken na behandeling van uw vochtprobleem weer mooi te krijgen. De does and don’ts van deze laatste afwerking om uw huis weer te laten stralen.

Nooit een vochtprobleem maskeren!

Eens het vochtprobleem behandeld is en de muur weer droog, kan u die ellendige, voormalige vochtplekken schilderen. De kamer krijgt daarmee weer een frisse aanblik. Let wel: vochtplekken schilderen dient u pas na de eigenlijke vochtbestrijding te doen. Eerst moet u de oorzaak van de vochtplekken verwijderen. Eens de aangetaste muren goed hebben kunnen drogen, is het pas tijd voor een nieuwe muurafwerking. Ga nooit vochtplekken overschilderen om een vochtprobleem te maskeren. Daarmee is zowel het vochtprobleem als de mogelijke schimmelgroei niet opgelost en dit zal u uiteindelijk op hogere kosten drijven. Bovendien is leven met een vochtprobleem in huis ongezond voor uw gezin.

Laat vrijblijvend een vochtexpert het probleem in uw woning analyseren.

Oorzaak van vochtplekken bepalen

vochtplekken kelderVochtplekken op de muren kunnen o.a. veroorzaakt worden door regendoorslag, opstijgend grondvocht, condensatie of vochtinfiltratie langs de kelder. Onze ervaren vochtbestrijders komen vrijblijvend bij u langs om de oorzaak van het vocht te achterhalen.

Opstijgend vocht bestrijden we door vochtwerende gel in de muur die een vochtwering vormt tegen dit type vochtprobleem. Het verhelpen van doorslaand vocht gebeurt doorgaans door een hydrofuge op de buitenmuren aan te brengen. De gevel wordt door dit product waterafstotend gemaakt. Voordat de hydrofuge wordt aangebracht, reinigen we de gevel en herstellen we barsten in de muren of voegen. Dat laatste doen we zodat het hydrofuge middel zich optimaal aan de muur kan hechten. Condensatieproblemen zijn vaak op te lossen via de installatie van een ventilatiesysteem dat voor voldoende verse lucht en de afvoer van vochtige lucht zorgt.

Vochtplekken schilderen: goede werkwijze

kelder schilderenEens de oorzaak van het vochtprobleem verholpen is, kan de vochtplek behandeld worden. Pas nadat de muur vervolgens goed uit heeft kunnen drogen, is het tijd voor de afwerking: nieuwe verf of behang. Voor een gelijkmatig resultaat verft u best de hele muur opnieuw. De eerste stap is daarmee het verwijderen van bestaande (deels afgebladderde) verflagen – als dat nog niet gedaan was tijdens de behandeling van het vochtprobleem. Afhankelijk van uw voorkeur kan u daarna eerst nog een vochtwerende coating in enkele lagen op de muur strijken. Tot slot kunnen de nieuwe verflagen als muurbekleding aangebracht worden. Uw muren zijn vochtvrij en stralen weer.

Uw vochtprobleem door een expert laten oplossen? Dryhouse weet raad.
Vochtplekken schilderen na vochtbestrijding
Vochtplekken schilderen na vochtbestrijding

Vochtplekken schilderen dient u altijd pas na afloop van bestrijding van het vochtprobleem te doen, eens de muur weer droog is. Hierbij tips van Dryhouse.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top