Vochtproblemen: waar komt het vocht in huis vandaan?

Vochtproblemen komen vaak voor, zowel in oude als nieuwe woningen. De allereerste stap in uitmuntende vochtbestrijding is analyseren waar het vocht in huis precies vandaan komt. Het is belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Wat is de aard van het vochtprobleem? Hoe ernstig is de vochtschade? In welke mate zijn de muren verzadigd van vocht? Is er sprake van schimmelgroei? Al deze factoren worden professioneel gemeten tijdens een vrijblijvende vochtdiagnose.

Vochtproblemen in huis

Vochtproblemen in huis kunnen verschillende oorzaken hebben en men kan eveneens verschillende types problemen met vocht in huis onderscheiden. Laten we voor de duidelijkheid een opsomming geven van de verschillende soorten vochtproblemen die een huis kunnen beschadigen en de gezondheid van een gezin aantasten.

Opstijgend vocht

Vochtproblemen zoals opstijgend vocht of optrekkend vocht hebben als oorzaak constructiefouten en of een ontbrekende of versleten waterkering. Hierbij wordt grondvocht samen met zouten door de bakstenen opgenomen vaak binnen in huis afgezet, zodat er vochtplekken ontstaan en een loskomende afwerkingslaag. Dryhouse kan dit soort vochtproblemen oplossen door een artificiële waterkeringslaag in de muur te injecteren tegen opstijgend vocht.

Vochtproblemen in de kelder

In kelders komen bijna alle mogelijke soorten vocht in huis voor. Doordat kelders vaak beperkte ventilatiemogelijkheden hebben. Vaak beschikken ze enkel over een klein keldergat of een kiertje onder de deur. Daardoor ontstaat er vaak condensatie, schimmels, klamme wanden en kleine plassen op de grond. In dit geval is het best om een goed ventilatiesysteem te laten plaatsen om op een mechanische manier het vocht te verhelpen. Daarnaast is het ook mogelijk dat grondvocht de kelder aantast doorheen de vloer en/of de muren. Dit is een groter probleem dat niet kan worden verholpen met ventilatie. In dit geval kan een drainagesysteem of bekuiping het probleem verhelpen.

Doorslaand vocht

Bij vochtproblemen als doorslaand vocht zijn het de gevels die vocht doorlaten als gevolg van slijtage of een constructiefout. Dat is het mogelijk dat vocht van de buitenmuren langs de spouw doorslaat op de binnenmuren. Daardoor verschijnen binnenshuis ook vochtplekken en schimmels. De gevel beschermt in normale omstandigheden je woning tegen invloeden van buitenaf. Het is dan ook belangrijk om deze in topconditie te houden. Door middel van een gevelherstelling en vervolgens de gevels te hydrofoberen kan Dryhouse doorslaand vocht optimaal bestrijden. Voor het best mogelijke resultaat combineren we de aanbreng van zo’n hydrofuge coating altijd met een gepaste en grondige gevelreiniging.

Condensatie en schimmels

condensatie op tegels, vochtproblemenCondensatie en schimmels zijn vochtproblemen die erg vaak voorkomen. Er wordt heel wat waterdamp gecreëerd in huis door te wassen, koken, douchen, zweten en ademen. Daarom is het belangrijk om voldoende te ventileren. Door de installatie van een geschikt ventilatiesysteem kan men condensatie en schimmels vermijden, waardoor je een gezonde levensruimte kunt creëren.

Lekken in huis

Lekken zijn vochtproblemen die ontstaan door bijvoorbeeld slechte daken, versleten buizen, kapotte vloerverwarming, constructiefouten in het zwembad, enzovoort. Ze zijn vaak gemakkelijk te herkennen door vochtschade en waterverlies. Afhankelijk van waar de lek zich bevindt, is het belangrijk om de lekken snel op te sporen en ze daarna door een loodgieter of dakwerker te laten herstellen.

Voor vochtproblemen die voortkomen omwille van lekken is het best een bedrijf in lekdetectie te contacteren. Zij kunnen dan onderzoeken waar het lek zich bevindt en adviseren hoe de lekkage best hersteld kan worden. Lekken zijn geen vochtproblemen die door een firma in vochtbestrijding zoals Dryhouse worden aangepakt. Ze kunnen immers een heel andere oorzaak hebben dus om een andere vorm van expertise vragen.

Laat je bijstaan door experten!

Bij het bestrijden van vochtproblemen is het belangrijk om niet onbezonnen te handelen. Een verkeerde diagnose en behandeling heeft immers nefaste gevolgen voor je woning en gezondheid.

Zekerheid over de oorzaak van vochtproblemen in huis is de belangrijkste stap naar een geslaagde vochtbestrijding. Neem voor een effectieve oplossing voor je vochtproblemen dus vandaag nog contact op met Dryhouse. Wij bieden je een gratis diagnose en advies met vrijblijvende offerte.

Vochtproblemen: waar komt het vocht in huis vandaan?
Vochtproblemen: waar komt het vocht in huis vandaan?

Vochtproblemen komen vaak voor, zowel in oude als nieuwe woningen. De allereerste stap in uitmuntende vochtbestrijding is analyseren waar het vocht in huis precies vandaan komt. Het is belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Wat is de aard van het vochtprobleem? Hoe ernstig is de vochtschade? In welke mate zijn de muren verzadigd

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top