Vochtproblemen in huis herkennen en oplossen

Vochtproblemen in huis herkennen en oplossen – Dryhouse helpt om al u vochtproblemen op te lossen. We geven advies over de meest voorkomende klachten in verband met vocht in huis. Herken wat aan de oorsprong van een vochtprobleem kan liggen. Sommige problemen zijn te voorkomen, of bij oudere huizen te anticiperen. Ook informeren wij u over hoe we met professionele middelen vocht in huis bestrijden.

Mogelijke oorzaken vochtproblemen huis

opstijgend vocht voor behandeling, vocht in huis, opstijgend vocht AalstDe juiste oorzaak van uw vochtproblemen vinden, is de eerste stap naar een permanente oplossing. Een gespecialiseerde vochtbestrijder zal daarom altijd eerst een gedetailleerde vochtdiagnose door een vochtexpert laten uitvoeren. Dit doen we om deze oorzaak van vocht in huis vast te stellen en het schadebeeld van uw woning op te maken.

Waar het vocht in huis vandaan komt? Potentiële boosdoeners zijn:

  • Opstijgend vocht wanneer grondwater de funderingen binnendringt en optrekt
  • Condensatie van woonvocht dat niet afgevoerd wordt
  • Doorslaand vocht bij gebreken of ouderdom van de buitenmuren
  • Grondwater in de kelder als gevolg van infiltratie
  • Lekkage van de afvoer of buizen

Opstijgend vocht komt voor wanneer de waterkerende laag in het metselwerk van uw woning versleten is, of foutief geplaatst is. Door dit gebrek aan vochtbarrière in de muur kan grondwater optrekken. Het injecteren van de natte muren om met een vochtwerend product een nieuwe vochtwering te creëren is de meest gekozen oplossing voor dit vochtprobleem.

Condensatie als gevolg van slechte ventilatie is een andere optie. In een woning waar geleefd wordt, komt vocht vrij: woonvocht genaamd. Het gebruik van een wasmachine, douche, bad en de keuken,… doen de luchtvochtigheid in een ruimte binnenhuis toenemen. Ook in ruimtes die onvoldoende verwarmd worden doet dit vochtprobleem zich voor. Om het geproduceerde vocht af te voeren, is er een goede ventilatie nodig. De meest doeltreffende oplossing voor dit soort vochtprobleem is het mechanisch ventileren via een ventilatiesysteem.

Heeft u last van vochtproblemen in huis en wilt u hier permanent vanaf geraken? Contacteer de vakspecialisten van Dryhouse voor een afspraak of offerte.
Vochtproblemen in huis herkennen en oplossen
Vochtproblemen in huis herkennen en oplossen

Dryhouse helpt u professioneel vochtproblemen in huis bestrijden. We geven ook advies over de meest voorkomende klachten in verband met vocht in huis.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top