Vochtproblemen: waar komt het vocht in huis vandaan?

opstijgend vocht oorzaak, vocht in de muur bestrijden, vochtproblemen, opstijgend vocht

Vochtproblemen: waar komt het vocht in huis vandaan? De allereerste stap in uitmuntende vochtbestrijding is analyseren waar het vocht in huis precies vandaan komt. Met andere woorden: wat is de aard van het vochtprobleem? Hoe ernstig is de vochtschade? In welke mate zijn de muren verzadigd van vocht? Is er sprake van schimmelgroei? Al deze factoren worden professioneel gemeten tijdens een vrijblijvende vochtdiagnose.

Vochtproblemen in huis

Vochtproblemen in huis kunnen verschillende oorzaken hebben en men kan eveneens verschillende types problemen met vocht in huis onderscheiden. Laten we voor de duidelijkheid een opsomming geven van de verschillende soorten vochtproblemen die een huis kunnen beschadigen en de gezondheid van een gezin aantasten.

Opstijgend vocht

Vochtproblemen zoals opstijgend vocht of optrekkend vocht hebben als oorzaak constructiefouten en of een ontbrekende of versleten waterkering. Hierbij wordt grondvocht samen met zouten door de bakstenen opgenomen vaak binnen in huis afgezet, zodat er vochtplekken ontstaan en een loskomende afwerkingslaag. Dryhouse kan dit soort vochtproblemen oplossen door een artificiële waterkeringslaag in de muur te injecteren tegen opstijgend vocht.

Vochtproblemen in de kelder

In kelders komen bijna alle mogelijke soorten vocht in huis voor. Doordat kelders vaak beperkte ventilatiemogelijkheden hebben, een klein keldergat of een kiertje onder de deur, ontstaan er vaak condensatie, schimmels, klamme wanden en kleine plassen op de grond. In dit geval is het best om een goed ventilatiesysteem te laten plaatsen om op een mechanische manier het vocht te verhelpen. Daarnaast is het ook mogelijk dat grondvocht de kelder aantast doorheen de vloer en/of de muren. Dit is een groter probleem dat niet kan worden verholpen met ventilatie. In dit geval dient een drainagesysteem of bekuiping soelaas te bieden om dergelijke vochtproblemen te verhelpen.

Doorslaand vocht

Bij vochtproblemen als doorslaand vocht zijn het de gevels die vocht doorlaten als gevolg van slijtage of een constructiefout. Als gevolg verschijnen binnenshuis ook vochtplekken en schimmels wanneer het vocht van de buitenmuren langs de spouw doorslaat op de binnenmuren. De gevel beschermt normaal uw woning tegen invloeden van buitenaf en het is belangrijk deze in topconditie te houden. Door middel van een gevelherstelling en vervolgens de gevels te hydrofoberen kan Dryhouse doorslaand vocht optimaal bestrijden. Voor het best mogelijke resultaat combineren we de aanbreng van zo’n hydrofuge coating altijd met een gepaste en grondige gevelreiniging.

Condensatie en schimmels

condensatie op tegels, vochtproblemenCondensatie en schimmels zijn vochtproblemen die erg vaak voorkomen. Er wordt heel wat waterdamp gecreëerd in huis door te wassen, koken, douchen, zweten en ademen en daarom is het belangrijk om voldoende te ventileren. Door de installatie van een geschikt ventilatiesysteem kan men condensatie en schimmels vermijden, waardoor u een gezonde levensruimte kan bekomen.

Lekken in huis

Lekken zijn vochtproblemen die ontstaan door bijvoorbeeld slechte daken, versleten buizen, kapotte vloerverwarming, constructiefouten in het zwembad… noem maar op. Men kan deze makkelijk opmerken door vochtschade en waterverlies. Hier is het van belang om de lekken op te sporen en ze dan door een loodgieter of dakwerker (valt te zien waar het lek zich bevindt) te laten herstellen.

Voor vochtproblemen die voortkomen omwille van lekken is het best een bedrijf in lekdetectie te contacteren om te onderzoeken waar het lek zich bevindt en een advies te laten opmaken hoe de lekkage hersteld kan worden. Lekken zijn geen vochtproblemen die door een firma in vochtbestrijding zoals Dryhouse worden aangepakt, aangezien deze een heel andere oorzaak hebben en een andere vorm van expertise verlangen om deze op te lossen.

Zekerheid over de oorzaak van vochtproblemen in huis is de belangrijkste stap naar een geslaagde vochtbestrijding.

Voor een effectieve oplossing vochtproblemen Antwerpen of elders in Vlaanderen contacteert u Dryhouse voor uw gratis diagnose.

We leveren oplossingen op maat voor alles van vochtproblemen muren tot vochtproblemen kelder en allerlei aanleidingen tot vocht in huis.