Vochtwerende coating tegen regendoorslag

Vochtwerende coating tegen regendoorslag: de befaamde hydrofuge die uw buitenmuren impregneert tegen vocht. Dé oplossing bij problemen met doorslaand vocht is een behandeling van de muren met een speciale, vochtwerende coating.  Dit zorgt voor een onzichtbare bescherming van de buitenmuren tegen slagregen.

Houdt vocht buiten

huis krijgt hydrofugeEen hydrofuge via vochtwerende coating is de ideale (preventieve) maatregel tegen regendoorslag oftewel problemen met doorslaand vocht. Bij dit vochtprobleem dringt vocht uit regenwater via de buitenmuren uw woning binnen, waar het vochtplekken en schimmelgroei kan veroorzaken. Omdat een hydrofuge uw buitenmuren waterafstotend maakt, voorkomt een hydrofuge dat dit probleem zich voor kan doen en u hoge kosten maakt door vochtschade.

Let wel: een de coating zal kan maar optimaal functioneren of een schone muur. Een gevelreiniging – en soms een gevelherstelling – zijn daarom noodzakelijke, voorbereidende stappen om voor een geslaagde hydrofuge.

Bescherm de buitenmuren van uw woning tegen regendoorslag dankzij de expertise van Dryhouse vochtbestrijding.

Voordelen vochtwerende coating hydrofuge

parenelend effect hydrofuge, vochtwering, vochtwerende coatingHet meest herkenbare resultaat van een hydrofuge is dat de vochtwerende coating voor een parelend effect zorgt. De transparante laag is waterafstotend waardoor het regenwater parelend van de behandelde muur afdruipt. Dit afstotingseffect wordt veroorzaakt doordat de vochtwerende coating de oppervlaktespanning van de bouwmaterialen veranderd, waardoor het geen watermoleculen meer kan absorberen. Dit vermijdt tevens de schadelijke effecten van vorst op muren die wel vocht absorberen.

Niet alleen sluit een hydrofuge de indringing van vocht van buitenaf uit, maar het laat bovendien toe dat de muren woonvocht uitademen. Deze natuurlijke, dampdoorlatende werking is belangrijk zodat er in de woning geen verzadiging van binnenhuis geproduceerd vocht plaatsvindt, wat aanleiding geeft tot andere vochtproblemen zoals condensatie.

De buitenmuren vragen minder onderhoud omdat door het parelend effect ook vuil van de muren afspoelt. Bovendien wordt de groei van mossen en algen vermeden, aangezien ze zich niet meer op de muur kunnen hechten. U voorkomt klamme muren, waardoor er minder natuurlijk warmteverlies is. Kortom, het isolatievermogen van uw huis stijgt. Dit zal u terugzien in een lagere energierekening. Dryhouse biedt u al deze voordelen voor uw woning aan aan.

Benieuwd naar een hydrofuge via vochtwerende coating voor uw huis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Vochtwerende coating tegen regendoorslag
Vochtwerende coating tegen regendoorslag

Ontdek de verschillende voordelen voor uw woning door middel van een hydrofuge. Deze vochtwerende coating maakt de buitenmuren vocht- en vuilafstotend.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top