Vochtwerende coating tegen regendoorslag

Een vochtwerende coating tegen regendoorslag is vaak dé oplossing bij problemen met doorslaand vocht. De befaamde hydrofuge is een behandeling die je buitenmuren impregneert. Dat wil zeggen dat je muren voorzien worden van een speciale, vochtwerende coating.  Deze onzichtbare bescherming van je buitenmuren maakt ze na het aanbrengen meer bestand tegen slagregen en dus tegen vochtproblemen.

Hydrofuge houdt vocht buiten

huis krijgt hydrofugeEen hydrofuge via een vochtwerende coating is de ideale (preventieve) maatregel tegen regendoorslag oftewel problemen met doorslaand vocht. Bij dit vochtprobleem dringt vocht uit regenwater via de buitenmuren je woning binnen. Dit kan op zijn beurt vochtplekken en schimmelgroei veroorzaken. Omdat een hydrofuge je buitenmuren waterafstotend maakt, voorkomt een het dergelijke problemen en vermijdt het hoge kosten als gevolg van vochtschade.

Bescherming van een schone gevel

Een coating zal kan maar optimaal functioneren op een schone muur. Een gevelreiniging – en soms een gevelherstelling – zijn daarom noodzakelijke voorbereidende stappen bij een geslaagde hydrofuge. Iedereen kan de vruchten plukken van een succesvolle gevelreiniging met beschermende coating. Het heeft talloze voordelen!

Voordelen vochtwerende coating

parenelend effect hydrofuge, vochtwering, vochtwerende coatingHet meest herkenbare resultaat van een hydrofuge is dat de vochtwerende coating voor een parelend effect zorgt. De transparante laag is waterafstotend waardoor het regenwater parelend van de behandelde muur afdruipt. De vochtwerende coating verandert de oppervlaktespanning van de bouwmaterialen. Hierdoor kunnen ze geen watermoleculen meer absorberen. Dit is de oorzaak van het water- en vuilafstotend effect. Het vermijdt tevens de schadelijke effecten van vorst op muren die wel vocht absorberen.

Niet alleen sluit een hydrofuge de indringing van vocht van buitenaf uit, maar het laat bovendien toe dat de muren woonvocht uitademen. Deze natuurlijke, dampdoorlatende werking is belangrijk zodat er in de woning geen verzadiging van binnenhuis geproduceerd vocht plaatsvindt. Want dat kan weer aanleiding geven tot andere vochtproblemen zoals condensatie.

De buitenmuren vragen minder onderhoud omdat door het parelend effect ook vuil van de muren afspoelt. Bovendien wordt de groei van mossen en algen vermeden. Die kunnen zich namelijk niet meer op de muur hechten. Je voorkomt ook klamme muren, waardoor er minder natuurlijk warmteverlies is. Kortom: het isolatievermogen van je woning zal stijgen. Dit zal je meteen merken aan je energiefactuur, die opvallend lager zal zijn.  Dryhouse biedt je al deze voordelen aan voor je woning door de kleine ingreep van een hydrofuge aan de hand van een vochtwerende coating. Ben je nieuwsgierig geworden? Aarzel dan niet langer en neem contact op.

Vochtwerende coating tegen regendoorslag
Vochtwerende coating tegen regendoorslag

Ontdek de verschillende voordelen voor uw woning door middel van een hydrofuge. Deze vochtwerende coating maakt de buitenmuren vocht- en vuilafstotend.

DryHouse
Amerikalei 9, 2000 Antwerpen
Careelstraat 29, 8700 Tielt

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan!

Ook hierom kiest u voor Dryhouse:

Verzilver uw gratis diagnose
Top