Waterdicht maken kelder tegen vochtinfiltratie

kelder met vochtschade - voor bekuiping, vocht op de muur, vochtige kelder behandelen, grondwater kelder richt veel schade aan, vochtige muren kelder, vochtige keldermuren, waterdicht maken kelder

Waterdicht maken kelder tegen vochtinfiltratie – Een kelderdichting is middel bij uitstek om vocht uit uw kelder te bannen. Daarbij is het belangrijk om te begrijpen waar het water in de eerste plaats vandaan komt. Een cementering van de keldermuren – bekuiping – of kelderdrainage in geval van grote problemen zijn methodes die wij hanteren om uw kelder waterdicht te maken.

Problemen met vocht in de kelder

Kelders in ons land krijgen vaak last van vochtproblemen. Ons koele, vochtige klimaat en het grondwaterpeil zijn factoren die kunnen bijdragen aan deze problematiek. Naast de nabijheid van grondwater hebben kelders een constant lage temperatuur die van nature niet boven de 15°C stijgt. Deze lage temperatuur maakt problemen met condensatie een reële mogelijkheid, vooral tijdens de zomermaanden wanneer het temperatuurverschil het grootst is. Waterdamp condenseert – als ze niet afgevoerd wordt – op de koelste plaatsen  in uw kelder (veelal de vloer en de laagste delen van de muren). Het is niet alleen temperatuur die condensatie bevordert. Wanneer er onvoldoende geventileerd wordt in de kelder stijgt de vochtigheid in de kelder tot dat verzadiging bereikt is en condens zich. Deze vochtdruppels veroorzaken vochtplekken, schimmelgroei, houtrot,… Ook bestaat het risico dat vocht in het metselwerk opstijgt naar hoger gelegen verdiepingen.

kelderdrainage in uitvoering, vocht in huis oplossen, vocht in kelderDaarnaast spelen de bouw (constructiefouten) en ligging van de kelder ook hun rol in de puzzel van vochtproblemen. Bijvoorbeeld in geval van schade door grondwater. Eens keldermuren direct in contact staan met grond, zal de muur dit vocht absorberen: dit noemen we optrekkend vocht. Naast vochtschade kunnen er tevens problemen met zouten optreden: grondwater bevat deze zouten, al dan niet in hoge concentraties. Als de keldermuren dit vocht absorberen, nemen ze ook de aanwezige zouten op. Afhankelijk van het soort zout, de temperatuur en de vochtigheid, kunnen deze zouten in natte muren kristalliseren, of zijn ze hygroscopisch. Dit laatste betekent dat ze waterdamp uit de lucht aantrekken en zo de muren nog vochtiger maken.

Wilt u dit voorkomen? Dryhouse komt uw kelder waterdicht maken. Contacteer ons voor een afspraak.

Kelderdichting voor het waterdicht maken kelder

Wijst de vochtdiagnose uit dat kelderdichting de beste oplossing voor uw vochtprobleem is? Dan gaan onze specialisten voor u aan de slag. Preventieve maatregelen of lichte vochtinfiltratie verhelpen we via een traditionele bekuiping. Bij hevige vochtinfiltratie wordt overgegaan tot kelderdrainage. Naast het vocht wordt ook eventuele schade veroorzaakt door zouten behandeld. Waterdicht maken kelder is één van onze specialiteiten. Vertrouw op ons vakmanschap bij vochtproblemen in uw kelder.