Belang waterkering buitenmuur plaatsen

vochtbehandeling, vocht bestrijden muren, optrekkend vocht buitenmuur, vochtige muren behandelen, waterkering buitenmuur via injectie, muren injecteren, muren impregneren, vochtbestrijding, muur impregneren, impregneren van muren

Belang waterkering buitenmuur plaatsen – Ontdek hoe een goede waterkering buitenmuur na buitenmuur beschermt tegen nattigheid van buitenaf. Zowel de horizontale als verticale soort vormen een efficiënte vochtbarrière. Een goed werkende horizontale waterkering beschermt je muren van binnenuit tegen opstijgend vocht. Een verticale vochtwering op de buitenmuur via een hydrofugecoating beschermt de gevel dan weer van buitenaf tegen doorslaand vocht

Nut van een horizontale waterkering tegen opstijgend vocht

Een waterkering is een vochtbarrière die verhindert dat vocht door de muren heen kan trekken. Waterkeringen zijn het meest gekend als bescherming van zowel binnen- als buitenmuren tegen optrekkend vocht. Dergelijk vochtscherm (onderkapping) of de uitgeharde vochtwerende gel (injectie) maken de muren van uw woning namelijk ondoordringbaar voor opstijgend vocht. Dat maakt de plaatsing van een nieuwe waterkering op de binnenmuur of buitenmuur de meest efficiënte manier om opstijgend vocht permanent te bestrijden. Er zijn twee effectieve manieren om zo’n nieuwe vochtbarrière te plaatsen in zowel binnen- als buitenmuren tegen optrekkend vocht. Enerzijds injecteren we gevels met de reeds genoemde vochtwerende gel. Anderzijds gaan we de buitenmuren onderkappen. Bij onderkappen plaatsen we vochtschermen in een snede die we maken in de muren. We maken dus een fysieke waterkering om uw woning te beschermen. Omdat deze methode om arbeidsintensief, vakkundig breekwerk vraagt, wordt onderkappen meestal uitgevoerd tijdens een woningrenovatie.

Mist je woning een horizontale waterkering aan de buitenmuur?

schimmel buitenmuur verwijderen nodigHet kan zijn dat je bestaande vochtwering versleten is, of door een constructiefout niet naar behoren functioneert. Bij huizen die meerdere decennia oud zijn, kan een waterkering zelfs geheel ontbreken. Dit ontbreken van een vochtbarrière geeft grondvocht (en de daarin aanwezige zouten die het bouwmateriaal beschadigen) vrij spel in je huis. Als je het probleem onbehandeld laat, zal het vocht steeds verder optrekken, worden je muren voor het onderste gedeelte (waar het vocht doortrekt) permanent vochtig en kun je last krijgen van schimmel in huis. Gelukkig kunnen we je in dat geval nog steeds goed helpen, ook als de waterkering nooit werd geplaatst. Het is niet te laat!

De specialisten van Dryhouse hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van opstijgend vocht. We kunnen je de effectiviteit van onze vochtbestrijding volledig garanderen. Vandaar dat je bij deze behandeling mag rekenen op een garantie van 30 jaar. Voordat we overgaan tot de behandeling komen we eerst bij jou langs voor een gratis vochtdiagnose. Tijdens deze diagnose wordt jouw vochtprobleem nauwlettend opgemeten en de meest doeltreffende behandeling voorgesteld.

Hoe een hydrofugecoating als verticale waterkering buitenmuur na buitenmuur vochtvrij houdt!

doorslaand vocht, vochtdoorslag muur behandelen, muren waterdichtEen hydrofugecoating is een vochtwerende laag die we als effectieve waterkering op jouw gevel aanbrengen. De hydrofuge gaat – net als de injectiegel bij een horizontale vochtbarrière – een chemische verbinding aan met de buitenmuur zodat deze vocht- en vuilafstotend wordt. Voor een optimale werking is het daarom van belang dat de buitenmuur schoon is. Zo kan het hydrofugeproduct zich goed hechten aan de muur. Vandaar dat we vóór aanbreng van een hydrofuge eerst uw gevel grondig reinigen. Afhankelijk van de staat van je gevel en het materiaal van je buitenmuur kiezen we voor zachte gevelreiniging of chemische reiniging.

Met welk vochtprobleem je ook te maken krijgt, Dryhouse helpt je vakkundig van het vocht in buiten- en binnenmuren af, zodat je weer zorgeloos van een droge woning kunt genieten. Ook kun je bij ons terecht voor preventief advies om je huis gezond te houden.

Neem contact op met ons om jouw woning te laten beschermen tegen vocht.